StoryEditorOCM
4 kantunaVOZIO 50 KM/H

Nepalac Anjaya T., iz Udayapura, s prebivalištem u Dicmu, osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu: u Obrovcu sletio sa mosta na rivu!

Piše Božana Sviličić
12. lipnja 2024. - 09:59

Na uvjetnu kaznu zatvora s rokom kušnje od dvije godine osuđen je na Općinskom sudu u Zadru 39-godišnji Nepalac Anjaya T., iz Udayapura, s prebivalištem u Dicmu, nakon što je prošle godine u Obrovcu sletio sa mosta na betoniranu rivu sa južne strane rijeke Zrmanje.

Nesreća se odigrala 31. listopada 2023. godine u 6,29 sati, na mostu preko rijeke Zrmanje, kada je Anjaya upravljao osobnim vozilom marke Opel tip Vivaro. U optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Zadru se navodi kako je  Anjaya lakomisleno u uvjetima mokrog kolnika od kiše, upravljao brzinom od 44 km/h koja nije bila prilagođena uvjetima na cesti, nesvjestan činjenice da se približava oštrom desnom zavoju.

Zbog toga je na križanju Jadranske ulice i ulice Obala Hrvatskog časnika Senada Župana, izgubio nadzor i udario u rub podignutog asfaltiranog nogostupa, a potom i u zaštitnu ogradu mosta koja se od siline udara slomila, pa je automobil sletio sa mosta na betoniranu rivu sa južne strane rijeke Zrmanje,

U nesreći je njegov suvozač Tilak B. B. zadobio prijelom rebara.

Anjaya T je optužen za kazneno djelo protiv sigurnosti prometa – izazivanje prometne nesreće da je iz nehaja izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi, a kaznenim djelom je prouzročio tešku tjelesnu ozljedu druge osobe.

U postupku je utvrđeno kako, bez obzira na činjenicu da se Anjaya T. branio šutnjom, iz nalaza provedenog kombiniranog prometnog i sudsko medicinskog vještačenja jasno proizlazi kako je upravljao brzinom koja nije bila prilagođena uvjetima na cesti. Zbog toga je prilikom ulaska u oštri desni zavoj došlo do destabilizacije njegovog vozila, a što je vještak prometne struke naveo kao razlog nastanka ove prometne nesreće budući da je okrivljenik mogao izbjeći nastanak ove prometne nesreće da se kretao brzinom ne većom od 21 km/h, čime bi ova prometna nesreća bila izbjegnuta.

 

12. lipanj 2024 10:05