StoryEditorOCM
4 kantunaAKCIJA MLADIH:

"Na sjednicu smo došli iskrenih namjera, s amandmanima koji su obuhvatili sve pore društva, nažalost nisu imali šansu u igri HDZ-a i SDP-a..."

Piše Akcija mladih
19. prosinca 2023. - 15:01

Akcija mladih uputila je priopćenje za javnost:

- Obraćamo vam se nakon jedne od najvećih tragikomedija u povijesti našeg grada. Jučerašnja sjednica, na kojoj je donesen Proračun za 2024. godinu, najveći je razlog tridesetogodišnje vladavine najkriminalnijeg ogranka HDZ-a, uz potporu kronično nesposobnog i do srži pokvarenog SDP-a. Socijaldemokratski pokvarenjaci jučer su redom odbijali socijalne amandmane, te su na takav način štitili HDZ-ov proračun, za kojeg su unaprijed dogovorili da će proći. Politička manipulacija HDZ-a i SDP-a za izglasavanje Proračuna ogledava se prije svega u sljedećim situacijama.

Prije same sjednice, predsjednik Vučetić nam je garantirao kako će svi naši amandmani biti podržani, osim onih koji uzimaju sredstva s Višnjika, pošto tamo HDZ i SDP, zadnjih 20 godina, navodno grade bazen od 50 metara. Međutim, na samom glasanju o amandmanima, SDP i Vučetić su u zaštiti HDZ-ovog proračuna glasali samo za 4 od 21 našeg amandmana. Glasali su točno onako kako je njihov gradonačelnik s govornice tražio. Nakon naših amandmana, na red su došla dva amandmana Nezavisne liste, koja su proglašena ne samo protuzakonitim, nego su i uzimala znatna sredstva s Višnjika (preko 4 mil. kn). SDP, koji se prije svega pozivaju na legalnost, namjerno su glasali za „protuzakonite“ amandmane nezavisnih, iako su uzimali sredstva s Višnjika i tako gurnuli Nezavisne u provaliju, a proračun u nelegalnost.

Nakon rušenja socijalnih amandmana i zaštite većine sredstava u proračunu koje je predložio HDZ, SDP-ov predsjednik Vijeća Vučetić grubo je zloupotrijebio Poslovnik, kada je tri puta ponavljao glasovanje, dok na kraju rezultat nije bio onakav, kakav su HDZ i SDP dogovorili. SDP-u je bilo bitnije manipulirati biračkim tijelom, predstavljajući se da su suprotnoj od HDZ-a, od stvarnih potreba naših građana.

Nakon što Proračun dva puta nije prošao (kao što je registrirano u sustavu za glasanje), predsjednik Vučetić bio je spreman ponavljati glasovanje do iznemoglosti, dok rezultat u konačnici ne bude onakav kakav režiserima ove priče odgovara. Nakon drugog glasanja, svi klubovi osim HDZ-a i SDP-a su inzistirali da se proglase službeni rezultati, te nakon što smo svjedočili tumačenju poslovnika u maniri Vladimira Šeksa, odlučili smo napustiti tu lakrdiju.

Svakom građaninu sada je vidljivo tko se zalaže za programe i podizanje standarda, a tko potiče ideološke podjele u društvu i nije ga briga za unaprjeđenje kvalitete života. Na sjednicu smo došli iskrenih namjera, s amandmanima koji su obuhvatili sve pore društva, koji nažalost nisu imali šansu u ovoj igri političkih kalkulanata, primjeru stanja u našoj državi - stoji u priopćenju kojega potpisuje Ante Rubeša, predsjednik Kluba vijećnika Akcije mladih u GV Grada Zadra.

24. svibanj 2024 17:27