StoryEditorOCM
4 kantunaPRESSICA

Marko Pupić mrtav ozbiljan: Ja sam intelektualno superiorniji od onih koji me progone i prijavljuju. Nikome nikad nisam prijetio!

Piše Iva Ivanac
30. ožujka 2023. - 11:56

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač je prije početka Županijske skupštine u četvrtak održao konferenciju za medije povodom svog nedavnog uhićenja.

Pupića Bakrača je u utorak uhitila policija na području Gračaca temeljem zahtijeva Općinskog državnog odvjetništva jer se nije htio odazvati na obavijesni razgovor na okolnosti kaznene prijave za prijetnju koju je protiv njega podnio policajac Bore Mršić, bivši šef zadarske kriminalističke policije. Županijski vijećnik je istaknuo kako je ovo treći put da je uhićen, a protiv njega je na radnom mjestu ribarskog inspektora pokrenuto šest postupaka.

- To znači da sam ja najprogonjeniji čovjek u Zadru! Malom djetetu je jasno da sam ja disident i žrtva HDZ-ovog represivnog aparata. Policajac koji je bio pod suspenzijom zbog vožnje u pijanom stanju, zbog otimanja svjedoka, čije sam snimke gdje se zabavlja s osobama iz krim miljea pustio u javnost, prijavio za prijetnju, kazao je Pupić Bakrač dodajući kako je povod prijave prijetnje bila njegova Facebook objava od 9. ožujka.

- On je lažno izjavio da sam ja na Facebook stavio njegovu sliku dok je još bio šef krima i napisao par stihova koje ne zna što znače, ali se toga jako prepao. Istina je da se radi o objavi od 9. ožujka gdje sam prenio članka s portala Zadar danas u kojem se piše o najavi suđenja kolegici Marjani Botić. Taj članak sam popratio s nekoliko stihova koji su bili uvod u članak i najava onoga što će se događati na tom suđenju. PU zadarska i ODO su bez provjere i ulaska na moj Facebook profil, povjerovali navodima takvog policajca te su izveli moje hapšenje, rekao je Pupić Bakrač dodajući kako je za njim "izdana potjernica kao za najvećim kriminalcem" te kako ga se "transportiralo u marici i cijeli dan maltretiralo povodom lažne prijave".

- Mršić je lažno iskazao da je on uplašen mojom objavom jer je objava bila 9. ožujka, 13. ožujka održavalo se suđenje Marjani Botić na kojem je on priložio moje objave, a navodni strah prijavio je 24. ožujka. Sve to policija i ODO nisu uzeli u obzir već su mene bez ikakvog razloga po treći put uhapsili. Hapsilo me se ko da sam najveći kriminalac, a nemam nikakav kriminalni dosje. Najveće što sam napravio je prebrza vožnja, a mene prijavljuju osobe koje itekako imaju debeli kriminalni dosje i na osnovu toga ODO reagira i policija me hapsi. Za nepovjerovati je koliko ide HDZ-ova represija preko krakova u institucijama sistema, kazao je Pupić Bakrač dodajući kako svoje probleme rješavam na intelektualni način, kako nikada nikome nije prijetio niti s ikim imao fizičke obračune.

- Pjesma je integralni dio članka koji se odnosi na suđenje, ja govorim o onome što će se Mršiću dogoditi na suđenju. Kolegica Botić i ja smo se zajedno pripremali za to suđenje, a na njega će biti pozvani policajci koji su uhitili Mršića prilikom njegovog sudara u pijanom stanju, kao i policajci koje je vrijeđao prilikom otimanja štićene osobe. Mi ćemo njega rezuckat na tom suđenju, istaknuo je Pupić Bakrač pozivajući medije da prisustvuju sudskim ročištima.

- Općinska državna odvjetnica me je pitala što znače ti stihovi, a ja sam je pitao zašto sam onda priveden ako ne znate što to znači. Prijetnja mora biti direktna, ne preko Facebooka i mora biti jasna. Ne možete nekoga hapsiti da nekome objašnjava stihove, kazao je Pupić Bakrač koji se pohvalio kako je intelektualno superioriniji i jači od onih koji ga progone i prijavljuje, te će sve to i dokazati kada bude trebalo.

19. travanj 2024 11:50