StoryEditorOCM
4 kantunaDAN GRADA ZADRA

Laureatima uručene nagrade na svečanosti kojoj je ove godine moglo prisustvovati samo 25 osoba

Piše AVŠ
24. studenog 2020. - 14:08

- Samo se srcem dobro vidi, ono bitno nevidljivo je očima. Zato pronađite to dijete u sebi, bit će vam život puno lakši. Zahvalna sam svima koji su mi pomogli da izrastem i postanem ono što jesam. Važno je znati koliko je važan naš rad, koliko je kazalište lutaka važno u životu djeteta - kazala je glumica i redateljica Milena Dundov, dobitnica ovogodišnje nagrade Grada Zadra za životno djelo za naročite uspjehe i najviše zasluge u području kulture i umjetnosti te za promociju književne riječi i hrvatske literalne baštine. Dundov je, u ime svih ovogodišnjih laureata, na nagradi zahvalila na prigodnoj svečanosti koja je povodom Dana Grada i blagdana Svetog Krševana održana na Sveučilištu u Zadru, u značajno drugačijoj atmosferi od one kakva inače prati ovu proslavu. U svečanoj dvorani bilo je svega 25 uzvanika, laureati te gradonačelnik Branko Dukić i predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić sa suradnicima.

- Ova će dodjela sigurno ostati zapisana kao jedinstvena u povijesti. Umjesto tradicionalnog susreta, druženja i iskazivanja zadarskog zajedništva, danas se prilagođavamo situaciji u kojoj živimo i poštujemo mjere. Zato hvala svima koji ljubav prema gradu iskazuju odgovornim ponašanjem i brigom za svoje obitelji i cijelu zajednicu. Ovaj grad blagoslovljen je svojim ljudima i njihovim djelima. Svi se radujemo i ponosimo zadarskim uspjesima koji nadilaze regionalne i nacionalne okvire - kazao je na svečanosti zadarski gradonačenik Branko Dukić.

Uz Milenu Dundov, nagrada za životno djelo dodijeljena je postumno i Janku Bobetku zbog njegovog iznimnog značaja za grad Zadar.

Nagradu Grada Zadra dobili su Sandra Bašić-Kinda, Saša Martinović, Maximiljana Barančić, Nenad Šestan i Jasminka Bašić.

Grbom Grada Zadra nagrađeni su Učenička zadruga "Maraška", Klaudio Krizman, Caritas Zadarske nadbiskupije, Udruga "Kveštura" i posthumno Vladislav Tomčuk.

Ovogodišnji dobitnici Grba gradonačelnika su državne prvakinje iz Veslačkog kluba Jadran: Mara Bencun, Lucija Kasap, Sara Žuvanić i Ivana Sladić, Odjel za epidemiologiju zbog rada u epidemiji koronavirusa, Ivan Perica, branitelj, fotograf i darivatelj krvi te mladi zadarski umjetnik Mario Javoran.

24. svibanj 2024 09:44