StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: U OBROVCU

Gradi se hotel! Nekadašnju oronulu nekretninu kupili su Mađari Attila Angyal i Péter Angyal... Prethodno su osnovali firmu u Biogradu

Piše L.B.
9. studenog 2022. - 18:46

U Obrovcu se obnavlja nekadašnji hotel "Kanjon Zrmanje", u samom centru grada.

Javnost nije u cijelosti bila upoznata što se sve posljednjih godina događalo s tom oronulom nekretninom, no najnovije informacije o tom objektu su da će njegova namjena ponovno biti hotel, a kupci i ulagači su - stranci.

Teren i objekt kupili su Mađari Attila Angyal i Péter Angyal, koji inače žive u Slovačkoj. 

Kupoprodaja je izvršena 11. srpnja ove godine i ovjerena u Zagrebu. Niti mjesec dana prije toga, 15. lipnja, oni su u Biogradu osnovali firmu "Kanjon Zrmanje", koja je 11. srpnja oronuli obrovački hotel kupila od firme "Puna linija" iz Zagreba. 

Prethodno je, pak, ova obrovačka nekretnina bila u vlasništvu tvrtke "Zrmanja Velebit" koja je otišla u stečaj, a hotel je 2020.g. na javnoj dražbi prodan za pola milijuna kuna. Kupac je ostao "tajnovit", nekretnina je tada već proglašena "ukletom" zbog tri propale javne dražbe, a prodana je tek na četvrtoj, elektronskoj.

Prokurist biogradske tvrtke "Kanjon Zrmanje" je Damir Pešić iz Biograda, dok su dvojica Mađara članovi Uprave.

Parcela koju su Mađari kupili ima 913 metara četvornih, od čega sam hotel ima 630 kvadrata.

Ovo je prvi objekt u Obrovcu u kojem će se moći prenoćiti, nakon niza godina potpunog turističkog mrtvila ovog kraja prebogatog prirodnim ljepotama.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
27. lipanj 2024 16:16