StoryEditorOCM
4 kantunaZABORAVILI NA SVE

Grad Zadar opet uselio ugostitelje u Perivoj kraljice Jelene, evo po kojim je uvjetima "Ledana" dobila javnu površinu

Piše I. I.
29. srpnja 2024. - 18:57

Grad Zadar odobrio je zakup javne površine u Perivoju kraljice Jelene Madijevke novom vlasniku Ledane Luki Korošecu. 

"Ledana" je zatvorena 2022. godine, nedugo nakon pogibije mladog gosta iz Irske koji je pao s bedema, i nije radila sve do ovog ljeta. Starim vlasnicima tvrtke Riva Liburna, Branimiru Markovu Mihi Vukoviću, ukinute su sve dozvole koje su imali za rad na otvorenom, a građevinska inspekcija im je naložila rušenje okruglog paviljona ilegalno podignutog u Perivoju.

Iako je bivši gradski vijećnik Mladen Malta još 2017. godine upozoravao gradonačelnika na nezakonito korištenje javne površine od strane tvrtke Riva Liburna, gradske vlasti nisu reagirale na nezakonitosti koje su se događale unutar Perivoja. Smrt mladog Irca pokrenula je medijska pisanja, a portal Zadarski.hr je do u detalje otkrio na koji način je gradska tvrtka Nasadi godinama bila potkradana od strane Riva Liburne. Ubrzo su se "probudile" sve službe kako bi Perivoj što prije očistile od svih nelegalnosti. Čak su i gradske vlasti nedugo nakon što se tema legalnosti rada Ledane rasplamsala u javnosti zazivale moratorij na zakup javne površine. No izgleda kako su gradske vlasti s novim vlasnikom tvrtke zaboravile na prošlost pa su još jednom "otvorili" vrata ugostiteljskoj djelatnosti unutar Perivoja.

Ledana je ovog puta otvorena kao lounge bar, a ne kao noćni klub, a novi vlasnik Nasadima je podmirio sve zaostale dugove starih vlasnika u iznosu od 31 tisuće eura. 

- Grad Zadar i Riva Liburna zaključili su Ugovor o zakupu javne površine. Predmet zakupa zauzima ukupnu površinu od 267 kvadrata. Ugovor o zakupu javne površine zaključen je na određeno vrijeme, u trajanju od 18. srpnja do 31. listopada ove godine. Zakupnik se obvezuje plaćati zakupninu u iznosu od 2.411,01 eura mjesečno, kazao je Marin Batur, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom dodajući kako je novi vlasnik tvrtke Riva Liburna ishodovao i nove minimalne uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti iz skupine Barovi vrste Caffe bar, za unutrašnjost objekta kao i za javnu površinu. 

Podvucimo, Grad Zadar je kvadrat najstarijeg gradskog perivoja iznajmio po mjesečnoj cijeni od 9 eura.

27. rujan 2024 11:04