StoryEditorOCM
4 kantunaVIR BEZ PODJELA

Frane Vučetić predao policiji dopis zbog izborne krađe lažnim prijavljivanjem građana, nasilno izbačena vijećnica Okreša došla uz pomoć štaka!

Piše Mišel Kalajžić
16. travnja 2021. - 13:46

Predsjednik udruge Vir bez podjela Frane Vučetić održao je novinsku konferenciju u petak ispred zgrade PU zadarske na Putu Murvice 9 na kojoj je izjavu dala i vijećnica Jadranka Okreša, ozlijeđena u postupanju zaštitara prilikom nedavnog izbacivanja sa sjednice Općinskog vijeća Vira, zbog čega je intervenirala policija i tim hitne pomoći.

image
Vir bez podjela - Frane Vučetić
Mišel Kalajžić

- Sazvali smo konferenciju ispred zgrade PU zadarske ne slučajno, već s razlogom. Ovdje se dogodio pokušaj izborne prevare, odnosno izborne krađe. Ovaj put se krađa ne dešava na policijskom brodu niti je 1997. godina. Ovoga puta se pokušava utjecati na birače otoka Vira upravo iz ove institucije preko puta nas. Na stotine ljudi koji nemaju nikakve veze s otokom Virom u proteklih par mjeseci je prijavljeno i promijenilo prebivalište kako bi se prikazalo da su to stanovnici otoka Vira. To su sve fiktivni glasači koji žele utjecati na izborni rezultat na ovim lokalnim izborima. To su birači koji nemaju nikakve veze s Virom niti doticaja. Ova institucija preko puta nas trebala bi biti revna u provjerama takvih osoba koje očito imaju namjeru sudjelovati u izbornoj prevari. Trebala bi biti revna baš kao što je bila revna u proteklim izbornim ciklusima 2013. i 2017. godine, kada su provjeravali oporbene vijećnike i naše kandidate za načelnika. Inzistiramo i od danas ćemo svaki dan u ovoj Policijskoj upravi provjeravati stotinjak imena i prezimena osoba koje žive na fiktivnim adresama. Prijavljeni su na adresama koje uopće nisu adekvatne za stanovanje. Ima ih po 15-20 i svi su različitih imena i prezimena. Upravo zbog toga Vir ima više od 5 tisuća glasača. To je skandalozno, apsurdno i nevjerojatno. Mi ćemo ukazivati od današnjeg dana do dana izbora na takve fiktivne birače. Poslije izbora ćemo pratiti odljev tih fiktivnih birača ponovno u svoja mjesta gdje zapravo i žive – kazao je Frane Vučetić koji je potom predao u PU zadarsku dopis vezan uz prebivališta 120 osoba na području Općine Vir, kao prvi u nizu.

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća koja se desila prije dva dana, brutalno je napadnuta najaktivnija oporbena vijećnica udruge Vir bez podjela Jadranka Okreša, nastavio je Vučetić.

image
Vir bez podjela - ozljede vijećnice Okreša
Privatni Album

- To nije prvi napad koji se desio na oporbene vijećnike. Isti takav napad dogodio se vijećnici Željki Crnjak koja je zadobila ozljede ramena. Kod vijećnice Jadranke su ozljede i puno teže. Upravo zbog ne činjenja ovih institucija ispred nas, potaklo se da se to nasilje nastavi. Da se sankcioniralo ozljeđivanje Željke Crnjak, do ovoga napada ne bi došlo. Svojom nebrigom i neradom dali su vjetra u leđa nasilnicima da nastave nasilje provoditi, nad vijećnicima i nad stanovnicama Vira. Vrijeme da se tome stane na kraj, da zaštitarske tvrtke Vir Zaštita unajmljuju dodatno osiguranje od privatne zaštitarske tvrtke Klem i tako troše novac poreznih obveznika. Mislim da je to nedopustivo i sramotno. Ako je potrebno da na ove žene ide 20-tak zaštitara samo zbog toga što postavljaju konkretna pitanja i inzistiraju na odgovorima, to je sramotno i skandalozno. S ovoga mjesta kao predsjednik udruge Vir bez podjela najavljujem kandidaturu za načelnika Općine Vir i očekujem pobjedu u prvom krugu da ovoj farsi i lakrdiji stanemo na kraj. Vir nema vremena za čekanje, u financijskim je dubiozama i situaciji koja je ozbiljna i napeta. Institucije moraju početi provoditi zakone RH – naglasio je Vučetić.

image
Vir bez podjela - Jadranka Okreša i Željka Crnjak
Mišel Kalajžić

Jadranka Okreša istaknula je kako se mora progovarati o nezakonitom postupanju u Općini Vir.

- Nezakonito sam izbačena na brutalan način pomoću više zaštitara iz zgrade Općine. O korupciji, izvlačenju javnog novca odlučila sam progovoriti i tražiti podatke, ali sam spriječena. Nemojte odustati pa makar vas lomili. Meni nisu slomili duh, i dalje ću ukazivati na nezakonito postupanje općinskih vlasti i policije – kazala je Okreša koja je najavila i podnošenje kaznenih prijava za sve koji su sudjelovali u nasilnom izbacivanju kao i protiv odgovornih osoba koje to nisu spriječile.

26. travanj 2024 12:02