StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: U ZADAR STIGLA IZLOŽBA "VOLIM SVOJU ŽUPANIJU"

Fotografija "Virski ribar" Kažimira Škrbića najbolja iz Zadarske županije!

Piše Ana Franić
4. rujna 2017. - 21:55
izlozba_tic2-040917_resize.JPG

Zadarski Turističko-informativni centar (TIC) idućih pet dana bit će domaćin putujuće izložbe fotografija "Volim svoju županiju". Izbor je to najboljih fotografija pristiglih na natječaj koji je pokrenula Hrvatska zajednica županija i na kojemu je konkuriralo preko 600 radova.

Na ovoj izložbi svaka je županija zastupljenja s jednom, najboljom fotografijom s motivima kulturnih i prirodnih ljepota, a Zadarsku županiju predstavlja fotografija našeg kolege novinara i fotografa Kažimira Škrbića. Njegovu crno- bijelu fotografiju lirske atmosfere s motivom ribara i galebova, snimljenu na otoku Viru, stručni ocjenjivački sud proglasio je ujedno i trećom najboljom na ovom cijelom natječaju.

- Ponosam sam što je moja fotografja nagrađena i izabrana da predstavlja Zadarsku županiju na ovom natječaju, a pogotovo što je riječ o motivu s otoka Vira. Još uvijek ga otkrivam sa željom da djelić virskih ljepota i atmosfere otoka prenesem na fotografiju – kazao nam je Škrbić.

Ovim, sada već tradicionalnim natječajem željelo se potaknuti umjetnike i amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

Zadarsku izložbu otvorio je župan Božidar Longin, a predsjednica žirija, poznata fotografkinja i Zadranka Marija Milin kazala je kako je baš iz Zadarske županije na ovaj natječaj pristiglo iznimno puno kvalitetnih fotografija.

17. travanj 2024 17:17