StoryEditorOCM
4 kantunaNIKAD DOSTA...

Dukić dao novu pozajmicu za KK Zadar, ovaj put u maksimalnom iznosu! Nakon Rubeše ni Radeta neće sutra doći na sastanak o klubu!

Piše I.I.
14. lipnja 2023. - 17:32

Kako će u četvrtak izgledati sastanak u gradskoj upravi na temu KK Zadar, u ovom je trenutku teško procijeniti, no nakon što je gradonačelnik Branko Dukić košarkaškom klubu nedavno dodijelio novih milijun kuna, političke tenzije su (opet) podignute na visoku razinu, iako igračima i radnoj zajednica i mimo te financijske injekcije još uvijek nije isplaćeno nekoliko zadnjih plaća. 

Ante Rubeša (Akcija mladih) je još u utorak obznanio da nema namjeru sjediti za istim stolom "s izdajicama ovoga grada", a na isti se potez u četvrtak odlučio i Daniel Radeta (SDP). 

- Nećemo doći na sutrašnji sastanak jer smatramo da Zadar ima puno važnijih problema od ovih koji su naveli iz Grada. Trenutno je jedan od glavnih problema u gradu - parking! Jer ako imamo o čemu razgovarati, onda je to problem parkinga i kako ga riješiti, a ne da Grad na Voštarnici ulaže svoje novce kako bi privatni investitor imao parking. Sad se sve svelo na izgradnju jednog parkinga u jednom kvartu iako znamo da dosta kvartova u Zadru ima problem s prakingom, kao što su Bili Brig, Relja, Poluotok..., kazao je Daniel Radeta referirajući se na parking ispred nekadašnjeg hotela Iž gdje Grad planira izgraditi podzemnu garažu. 

Iako se slaže da je praking veliki problem u Zadru, Enio Meštrović i njegovi nezavisni vijećnici ipak će doći na sastanak. 

- Ako možemo nečim uvjetovati, ja sam uvijek za razgovor. Nije da nema problema u temama koje je Grad stavio na dnevni red sastanka. Primjerice, potrebno je vidjeti kako će se ljudima u KK Zadru isplatiti plaće i koliko će imati novaca za iduću sezonu, istaknuo je Meštrović.

A kako će se i kada isplatiti plaće igračima KK Zadra i radnoj zajednici tek će se vidjeti jer predsjednik NO KK Zadar Dino Martinović nije htio odgovarati na naša pitanja prije sutrašnjeg sastanka, već je istaknuo kako će klub nakon sastanka poslati priopćenje. No financije u klubu, unatoč novoj, ovogodišnjoj pozajmici gradonačelnika Branka Dukića, nisu bajne. 

Naime, prošle godine je KK Zadar tražio jamstvo od Grada za podizanje kredita u iznosu od 3,7 milijuna kuna, a uz to im je gradonačelnik Dukić također prošle godine dao i pozajmicu od 700 tisuća kuna. 

Nakon što je usvojen proračuna u svibnju, na račun KK Zadra je od izglasanih pet milijuna kuna stiglo samo 600 tisuća kuna, a ostatak novca su "pojeli" kredit i prošlogodišnja pozajmica. 

Gradonačelnik Dukić je zato 19. svibnja dao novu pozajmicu KK Zadru u maksimalnom iznosu od 130 tisuća eura, odnosno milijun kuna. 

Ako uzmemo u obzir da KK Zadar trenutno nije isplatio pet plaća igračima i dvije plaće radnoj zajednici, pitanje je s kojim će novcem raspolagati u idućoj sezoni jer su od Grada ove godine dobili "samo" 1,6 milijuna kuna.

Jedna od tema sutrašnjeg sastanka gradskih vijećnika i pročelnika bit će i osnivanje dviju novih ustanova, točnije govorit će se o modelima upravljanja Centrom za mlade te kompleksom Providurovu i Kneževe palače. 

04. svibanj 2024 19:24