StoryEditorOCM
4 kantunaTKO ĆE KOGA

Daniel Radeta: Kod izglasavanja proračuna svjedočili smo kukavičluku Akcije mladih kakav smo viđali i ranije, oni su najvjerniji partner HDZ-u!

Piše Zadarski.hr
18. prosinca 2023. - 16:01
Zadar, 181223 Sjednica gradskog vijeca Grada Zadra na kojoj se predstavlja prijedlog proracuna za 2024. godinu. Na fotografiji: Danijel Radeta.Luka Gerlanc/Cropix

Gradski vijećnik i predjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta (SDP) uputio je priopćenje o stavu SDP-a oko (ne)izglasavanja proračuna grada Zadra.

- Izglasan je proračun Grada Zadra za 2024. godinu. S obzirom na to da HDZ nije podržao uvjete Kluba vijećnika SDP-a Zadar o uklanjanju ustaških obilježja glasali smo PROTIV. 

HDZ je ovoga puta bio prisljen izglasati nezakoniti proračun samo zbog straha od novih izbora. Na HDZ-u je sada da utvrdi nezakonitosti za koje su glasali. Kod izglasavanja proračuna svjedočili smo kukavičluku Akcije mladih kakav smo viđali i ranije. Pod pritiskom donošenja teških političkih odluka, još jednom smo vidjeli bijeg iz Gradske vijećnice. 

To su napravili i na prvom proračunu kada je prvak u bježanju postao Marko Pupić Bakrač i pobjegao u Županijsku skupštinu nakon što je njegov kolega Ante Rubeša izglasao HDZ-ov proračun i tako postao predsjednik NO KK Zadar.

Akcija mladih je tako još jednom dokazala da su najvjerniji partner HDZ-u i njihov najbolji mogući PR projekt. Razumijemo odluku kluba Enija Meštrovića o prihvaćanju odgovornosti za glasanje o proračunu i njihovu odluku ne smatram nikakvom koalicijom s HDZ-om kako je sada neki pokušavaju prikazati.

Enio Meštrović je glasanjem za proračun samo potvrdio stav koji je imao od samog početka sjednice, a to je: "Ako prođu naši amandmani glasat ćemo za proračun", tako je i postupio.

Kako će se HDZ sada nositi s nezakonitim proračunom, za kojeg su ovog puta glasali, vidjet ćemo uskoro - navodi Radeta.

27. travanj 2024 20:23