StoryEditorOCM
4 kantunaUOČI GRADSKOG VIJEĆA

Ante Rubeša "dere" po HDZ-u, SDP-u i nezavisnoj listi Meštrovića: naziva ih skupinom pokvarenih primitivaca, kukavica, izdajica...

Piše Zadarski.hr
24. srpnja 2023. - 12:20

Otvoreno pismo gradskog vijećnika Akcije mladih Ante Rubeše, povodom sjednice Gradskog vijeća u utorak, prenosimo u cijelosti:

Poštovani, obraćam Vam se povodom sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se po prvi put pokazati nova gradska većina. Nju, nakon izglasavanja provizija i odbijanja preko trideset novih socijalnih programa i prijedloga sačinjavaju: HDZ, valjda oduvijek SDP i rezervna postava HDZ-a, navodno nezavisni Enio Meštrović i njihovi ljudi. Valjda svi već primjećuju kako se stvari drastično mijenjaju, od kad smo uskratili moralno vodstvo, dvogodišnjeg pokušaja uspostavljanja zdravog razuma i transparentnosti u gradskoj politici. Uvijek sam se bunio, kad bi se govorilo da u Zadru ne postoji oporba ali kako se čini, ona se prepoznaje samo u vijećnicima Akcije mladih. Nas već godinama podržava desetak posto građana i ako se u budućnosti ne poveća taj postotak, sad već sa sigurnošću možemo konstatirati da će Grad i dalje biti zarobljen u njihovom koruptivnom, pokvarenom i primitivnom svijetu.

Na prošlim lokalnim izborima smo, samo radi interesa Grada te činjenice da smo se okupili oko kvalitetnog kandidata, udružili sa SDP-om za koje se oduvijek tvrdilo da u Zadru radi za HDZ. Od druženja Ingrid Antičević s Kalmetom, do Sabine Glasovac kojoj mjesto u školi čuva Joso Nekić, pa sad Daniela Radete, kojem je radi podrške HDZ-u, valjda omogućeno obavljanje privatnog biznisa na javnim površinama starog Grada. Nisu to male stvari i nije to zasigurno sve, jer tridesetogodišnja umreženost, odigravanje uloga i predstave za javnost, producenta i režisera Bude Lončara, se ogledava u zasigurno puno većim ustupcima, za koje mi obični smrtnici možda nikada nećemo saznati.

Mi iz Akcije mladih smo praktički sami osigurali preko 70% potpisa podrške za kandidate, doslovno smo za ruku vukli Vučetića da izađe među narod i obilazi kvartove, jer je njima u SDP-u zenit kampanje subotom postaviti stol na trg i dijeliti kemijske i karanfile. Prve godine mandata SDP-a je, samo radi odjeka u javnosti, odbio doći na prvi sastanak za proračun, dok je na svim sljedećim sudjelovao. To je napravio samo kako bi u javnosti mogao prozivati, gaditi i printati osmrtnice. Zamisli politike!?! Ove godine SDP je potpuno promijenio retoriku, čak do te mjere da su im iz HDZ-a dali mogućnost da smijene direktora/pročelnika po želji. Sudeći po njihovom javnom djelovanju, to bi trebali biti redom: Paleka, Matek, Nekić, Šimunov, Pešut... No oni, na iznenađenje zainteresirane javnosti, smijene nebitnog direktora, nezanimljive javne ustanove Zadar sport, koja broji tri zaposlenika. Ako to nije teledirigirano iz HDZ-a, onda su ovi iz SDP-a teži idioti.

SDP želi ugasiti zadarski tradicionalni sport, dok u isto vrijeme diže ruke za kupnju novih Mercedesa i spašavanje HDZ-ovih suludih investicija. Kako što sam već mnogo puta izjavio, nije problem dignuti ruku za proračun, ako su prošli svi tvoji amandmani. Tvoja je dužnost, ako si ozbiljna politička opcija, da amandmani budu sadržajni i da pokrivaju sve one kategorije, pretežno socijalne, koje su bile zanemarivane svih ovih godina. Nisu tu bitni ni iznosi ni izvori. Bitno je bilo zauzeti zajednički stav i podržati jedan drugog u borbi protiv možda najvećeg zla u povijesti našeg Grada, zadarskog HDZ-a.

Nakon što su prošle godine imali pet-šest amandmana, ove su godine došli samo s jednim. Ideološkim, koji će im omogućiti bolje mjesto na listi za Sabor i život u Zagrebu, daleko od nas malograđana. Mi smo za građanski odgoj ali ako kurikulum bude pisao itko s te nakaradne, SDP-ovske scene, onda smo protiv. Žalosno je što su se obistinile sve one objede o zadarskom SDP-u, koji prvo nečinjenjem, a sad i propuštanjem prilike, snosi dio odgovornosti za opstanak HDZ-ove koruptivne hobotnice, svih ovih godina.

Iako sam tvrdio da se Enio nije prodao, kako kažu izvori, prodala mu se mala Marica i stari Ivica. Stoga je Enio bio prisiljen koalirati, kako bi i on zadržao izglede za miran život u Zagrebu. Iako nas je Enio poslušao pa je napisao nešto više amandmana, u pregovorima je gotovo od svih odustao i dozvolio da mu HDZ nadopiše nekoliko. Zamislite, listaši su se zalagali za komunalnog redara za zelenilo, a sad skupa s HDZ-om otvaraju park radi kojeg će se posjeći cijela šuma. Ono što rezervisti ne shvaćaju je da HDZ ne gradi parkove, ako se u blizini ne planiraju zgrade. Uostalom za ovoliko stanovnika imamo dovoljno parkova, trebamo sačuvati šume, koja su pluća, a to je ono što sa-Muraji ruše prisvajajući si HDZ-ove projekte.

Enijeva predstavnica u javnosti, na koncertima, kazališnim predstavama, šahovskim turnirima... Adela Frank na otvaranju POS-ovih stanova, sva ushićena dočekuje Plinkovića. Dan poslije, ista ta Frank, glasa za HDZ-ovog Matu Lukića za predsjednika odbora za stanove, što je puno veći skandal, nego onaj koji je, kako bi je zaštitio, HDZ plasirao u javnost, o odabiru dr. Biloglava. Ova druga ‘rajka‘ iz Dikla, ovlašćuje dikljanski HDZ Bruna Milina da upravlja odborom za gospodarstvo i razvitak u njenoj odsutnosti ?!? Jedina, koja vrijedi spomena na toj listi je gđa. Anadia Kožul koja je vjerojatno na svojoj koži osjetila moć zvijeri te je stoga odbila sudjelovati u eliminaciji socijalnih programa, na ovogodišnjem proračunu Grada Zadra.

Eniovi sa-Muraji i SDP su na ovom proračunu odbili pomoći; mladima, umirovljenicima, osobama s invaliditetom, odbili su zaštititi prava radnika i osigurati komunalnu neovisnost. Ako su to socijalne i nezavisne opcije, onda smo mi najveći radikali i ekstremisti, što smo htjeli bolje i više za naše sugrađane. Za nas to je skupina pokvarenih primitivaca, kukavica, kojima su kriminalci nahranili ego, zarobili dušu i prokazali ih za povijest onakvima kakvi i jesu. Jadni i licemjerni...

03. prosinac 2023 10:14