StoryEditorOCM
4 kantunaTKO GOVORI ISTINU?

Alemka Markotić: Nikome od novinara nisam omogućila nikakvo cijepljenje. Jedan se hvalio okolo nekome koga ja znam da se cijepio preko reda

Piše Jutarnji.hr
15. veljače 2021. - 12:25

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', osvrnula se na svoju izjavu s prošle konferencije za medije Nacionalnog stožera zaštite kada je kazala da se netko od novinara koji su prisustvovali konferenciji cijepio preko reda, prenosi Jutarnji list.

Naime, nakon niza pitanja o cijepljenju njene majke Markotić je rekla da nije u redu da je tako "razvlače, pogotovo kad se barem jedan od njih koji ovdje sjede cijepio preko reda". No, nije htjela otkriti o kome je riječ.

Danas je kazala da ona nikome od novinara nije omogućila cijepljenje.

- Što se tiče novinara, to je krivo shvaćeno. Nikome od novinara ja nisam omogućila nikakvo cijepljenje. Znate i sami da sada osobito znam jako puno ljudi. Jedan od novinara se hvalio okolo nekome koga ja znam da se cijepio ili cijepila protiv, nije važno čega, preko reda. Moja intencija je bila samo da se unaprijed ne osuđuje. Ne znam je li ta osoba imala razloga cijepiti se ili ne zbog svog zdravstvenog stanja, bez obzira što je novinar ili nije. Treba vidjeti prije nego se donose sudovi je li netko preko reda cijepljen, prije nego se ljude i pacijente razapinje okolo, mora se znati je li doista nešto bilo pogrešno i onda o tome možemo raspravljati. Niti jednom novinaru ja nisam omogućila nikakvo cijepljenje - kazala je Markotić.  

26. travanj 2024 14:09