StoryEditorOCM
Svijetotpor invaziji

Žestoke borbe na istoku Ukrajine: ‘Rusi traže način da probiju našu obranu, ali razbili smo im jednu cijelu brigadu!‘

Piše hina
27. lipnja 2024. - 23:37

Nastavili su se žestoki okršaji između ruskih i ukrajinskih jedinica duž prvih linija bojišnice na istoku Ukrajine, rekao je Glavni stožer ukrajinske vojske u večernjem izvješću.

"Neprijatelj traži način da probije naše obrane", rekao je stožer, navodeći da se više od pola od 100 oružanih sukoba dogodilo u području oko Pokrovska u regiji Donjeck. Linija bojišnice ostala je nepromijenjena.

image
Roman Pilipey/Afp

Ukrajinski vojni dužnosnici također su izvijestili o žestokim borbama oko naselja Mirnoje, zapadno od grada Zaporižja, gdje je ruska brigada izgubila oko 95 posto svojih vojnika nakon masovnih napada, prema izvješću ukrajinske novinske agencije UNIAN. Te informacije nije bilo moguće neovisno provjeriti.

Ranije, ukrajinski pogranični stražari spriječili su dvadesetak vojnih obveznika da pobjegnu iz ratom pogođene zemlje.

Skupina je uhvaćena blizu sela Kelmentsi na granici s Moldavijom u zapadnoj ukrajinskoj regiji Černivci, izvijestile su vlasti u četvrtak.

Ročnici dolaze iz različitih dijelova zemlje i planirali su pobjeći pješice preko zelene granice pod okriljem noći.

Oni koji su pomogli ročnicima da pobjegnu navodno su skupili 12.000 eura po osobi.

Ukrajina dvije godine odbija rusku invaziju, uvela je izvanredno stanje i naredila mobilizaciju. Otad, muškarci od 18 do 60 godina mogu zemlju napustiti samo pod izuzetnim okolnostima.

image
Roman Pilipey/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 23:38