StoryEditorOCM
Svijetvišestruka pomoć

Unicef upozorava i poziva na pomoć ljudima koji nemaju osnovne higijenske uvjete: Naš prioritet je zaustaviti širenje koronavirusa 

Piše PSD
29. ožujka 2020. - 09:41

I dok diljem svijeta vlada pandemija, potreba za socijalnom izolacijom i pojačanim higijenskim mjerama postala je krucijalan faktor zaštite.

Posljednjih tjedana, jedna od najčešćih rečenica koju smo svi čuli bila je ona vezana uz redovito pranje ruku. Koliko je ova stavka bitna, neprestano naglašava i Svjetska organizacija za zdravlje WHO, no čini se da svi u svijetu nisu u mogućnosti pridržavati se pravila, sve kada bi to i htjeli. 

Naime, kako prenosi Independent, gotovo 40% populacije, ili oko 3 milijarde ljudi, u svojim kućanstvima nema uvjete za pranje ruku toplom vodom i sapunom, a čak 3/4 ljudi u manje razvijenim dijelovima svijeta nema osnovna sredstva za pranje ruku.

Ponukani svjetskom zdravstvenom, ali i socijalnom situacijom, iz organizacije Unicef ​​podsjećaju  na važnost pranja ruku kao ključne preventivne mjere, ali i pozivaju na pomoć pri osiguravanju najosnovnijih zdravstvenih prilika onima kojima je to potrebno.

Iz Unicefa-a upozoravaju: - osim što nemaju osnovne higijenske uvjete, mnoga djeca u nerazvijenijim dijelovima svijeta nemaju osnovno obrazovanje o koronavirusu kao ni psihološku i socijalnu podršku.

Broj zaraženih u svijetu prešao je 660 000, dok je broj umrlih osoba prešao 30 000. Svi smo svjesni da su brojevi izmakli kontroli, no kako bismo zaustavili širenje virusa trebamo krenuti od sebe, ali i pomoći drugim, smatraju u Unicef-u.

Osim što ​​pomažu u sprječavanju širenja koronavirusa opskrbljivanjem osnovnih medicinskim potrepštinama (poput rukavica i maski), educiraju zajednice i provede preventivne kampanje kako bi probudili i svijest u onim dijelovima svijeta gdje je to prijeko potrebno. - Naš prioritet je zaustaviti širenje ovog novog virusa.

Na njihovoj službenoj stranici možete vidjeti njihov rad, a ako se odlučite, možete im pomoći i donacijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 23:15