StoryEditorOCM
Svijetporota ga okrivila

Trump i nakon što je osuđen za seksualno zlostavljanje u garderobi robne kuće: ‘Ne znam tko je ta žena!‘

Piše Vijesti SD
10. svibnja 2023. - 09:14

Bivši američki predsjednik Donald Trump najavio je žalbu nakon što je porota odučila da je kriv za seksualno zlostavljanje i klevetanje kolumnistice časopisa Elle E. Jean Carroll devedesetih godina, točnije u garderobi luksuzne robne kuće u proljeće 1996. godine.

"Žalit ćemo se na ovu odluku. To je sramota", rekao je Trump u jednom od nekoliko videa koje je objavio na svojoj platformi Truth Social, prenosi Index.

Trump je ostao pri tvrdnji da ne zna tko je Carroll, a suđenje je nazvao vrlo nepravednim.

Carroll je dobila oko 5 milijuna dolara odštete za seksualno zlostavljanje i klevetu, što je značajan poraz za bivšeg predsjednika.

"Nekako ćemo se morati boriti protiv ovakvih stvari. Ne možemo dopustiti da naša zemlja padne u ovaj ponor. Ovo je sramotno", rekao je Trump.

Odvjetnik Donalda Trumpa Joe Tacopina nazvao je odluku porote čudnom presudom ističući da je porota odbacila tužbu za silovanje protiv njegovog klijenta.

Dok je porota utvrdila da je Trump seksualno zlostavljao E. Jean Carroll 1996., što je dovoljno da ga se smatra odgovornim za nanošenje povreda, porota nije našla dokaze da ju je silovao.

Tacopina je ispred zgrade suda na Manhattanu rekao da će se žaliti na presudu.

Trump je čvrst u svom uvjerenju da ne može dobiti pošteno suđenje u New Yorku, rekao je odvjetnik.

"Mislim da bi se moglo tvrditi da je to vjerojatno točna procjena na temelju onoga što se dogodilo danas", rekao je Tacopina, prenosi Index.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:57