StoryEditorOCM
Svijetprilagodila se

‘Tko joj je rekao da je to dobra ideja?!‘; Amerikanci se na društvenim mrežama sprdaju nakon novog Kamalinog nastupa

Piše JL
3. rujna 2024. - 08:27

Kamalu Harris, Trumpovu kandidatkinju, prozvali su na društvenim mrežama da je koristila ‘lažni naglasak‘ prilikom obraćanja sindikatu prosvjednih djelatnika tijekom izborne kampanje u Michiganu u ponedjeljak.

Društvene mreže su eksplodirale nakon što je Harris promijenila glas dok je hvalila članove sindikata nastavnika u srednjoj školi u Detroitu, prenosi Jutarnji list.

Kamalu su i ranije ismijavali zbog drugačijeg naglaska u raznim prigodama.

- Upravo smo čuli novi Kamalin naglasak, napisao je jedan korisnik na X-u u komentarima ispod govora. Drugi su ustvrdili da je Harris koristila urbani naglasak kako bi se približila radničkoj klasi.

- Možda niste član sindikata, ali zahvalite članu sindikata na petodnevnom radnom tjednu, rekla je Harris netipičnom bojom glasa.

- Zahvalite članu sindikata na bolovanju. Zahvalite članu sindikata na plaćenom dopustu. Zahvalite članu sindikata na godišnjem odmoru, govorila je.

- Ja sam iz Kalifornije. Svi mi ovako pričamo, sarkastično je napisao X korisnik uz fonetsko bilježenje načina na koji je Harris govorila.

Nešto kasnije član publike je uzviknuo nešto o njezinoj budućnosti nakon izbora 2024.

Harris je, još uvijek koristeći novi naglasak, odgovorila širokim osmijehom i prije nego što se nagnula preko podija i rekla: ‘Idemo prvo preživjeti sljedeća 64 dana.‘

Kamala Harris je jamajčansko-indijskog podrijetla i prva je crnkinja koja bi mogla postati predsjednica SAD-a.

Trumpova kampanja ju je svojevremeno optužila da koristi boju kože u svoju korist kadgod joj to odgovara.

- Nisam znao da je crnkinja sve do prije nekoliko godina kada je slučajno postala crnkinja i sada želi biti poznata kao crnkinja, rekao je tijekom godišnje konvencije. ‘Dakle, ne znam je li Indijanka ili je crnkinja?‘

Još u srpnju su stigle prve kritike vezano za naglasak kada je Harris u Atlanti koristila lažni južnjački naglasak.

- Svi ste nam pomogli da pobijedimo 2020. i ponovit ćemo to 2024., rekla je Harris biračima lažnim južnjačkim naglaskom.

Harris obično koristi južnjački naglasak kada razgovara s biračima u južnjačkim zajednicama, piše Daily Mail. Potpredsjednica SAD-a inače je odrasla u San Franciscu u Kaliforniji, a svoje srednjoškolske godine provela je u Montrealu u Kanadi.

- Odakle sad ovaj novi Kamalin naglasak? Tko joj je rekao da je to dobra ideja?, glasi još jedan komentar na X-u, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 08:10