StoryEditorOCM
Svijetnasilje u njemačkoj

Stravičan slučaj zlostavljanja: 13-godišnjaka s ADHD-om natjerali da uđe u bus, kad je izašao tukli ga i sve snimali

Piše Vijesti SD
24. svibnja 2024. - 11:57

Grupa mladih u Mönchengladbachu (Sjeverna Rajna-Vestfalija) pretukla je 13-godišnjaka, sve su snimili i objavili na društvenim mrežama.

Zločin se dogodio početkom travnja. Dječak je zadobio potres mozga i nekoliko dana je bio hospitaliziran. Prema informacijama policije, osumnjičeni su identificirani. Riječ je o dvojici 14-godišnjaka, 13-godišnjaku i 17-godišnjaku. Trojica su tukla 13-godišnjaka, četvrti je sve to gledao i snimao.

Dvojica osumnjičenih poznata su policiji zbog kriminalne prošlosti. Prije ovog zločina već su sudjelovali u preventivnom programu NRW „Kurve kriegen“ koji se bavi temom protiv nasilja.

Prema pisanju Rheinischer Posta, grupa je natjerala dječaka, koji pati od ADHD-a (Poremećaj pažnje praćen psihomotornim nemirom), da se vozi s njima u autobusu, a zatim su zajedno izašli, prenosi Fenix magazin. Dječaka su pustili tek nakon intervencije svjedoka.

Policija je priopćila kako je pomoću videa identificirala sve osumnjičene. Grupa se istražuje zbog pokušaja razbojništva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Slučajevi nasilja i teških zločina među mladima već neko vrijeme gotovo su svakodnevnica u Njemačkoj.

Nedavno se doznalo kako su mladi u Berlinu na rasnoj osnovi vrijeđali i maltretirali jedanaestogodišnjaka. Dok je bježao od nasilnika, dječaka je udarilo vozilo i teško ga ozlijedilo.

Dana 14. rujna 2023. šestogodišnjeg Joela iz Pragsdorfa u Mecklenburg-Zapadnom Pomorju najprije je pretukao 14-godišnjak, a zatim ga izbo nožem. Ubojica maloljetnika osuđen je na sedam godina i devet mjeseci zatvora.

U travnju 2023. malenu Lenu (10) ubio je jedanaestogodišnjak u dječjem domu u Wunsiedelu u Bavarskoj. Djevojčicu je prije toga silovala odrasla osoba.

U ožujku 2023. video snimke bande djevojčica iz Heidea (Schleswig-Holstein) šokirale su cijelu Njemačku. Djevojčice su zlostavljale 13-godišnjakinju i nanijele joj teške tjelesne ozljede.

image
Ilustracija/ Ute Grabowsky/Dpa Picture-alliance Via Afp

Posebno šokantan slučaj dogodio se 11. ožujka 2023. u Freudenbergu, Sjeverna Rajna-Vestfalija. Luise F. (12) nestala je na putu kući, a potom se doznalo kako su je dvije kolegice iz razreda ubile i zadale joj na desetka uboda nožem.

To su samo neki od najužasnijih zločina među mladima koji su potresli Njemačku. Njemački mediji gotovo svaki dan izvještavaju o brutalnom nasilju među mladima, piše Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 14:36