StoryEditorOCM
Svijetada bilić

Splićanka iz Grčke o stravičnoj nesreći: ‘Iz vagona iznose komade tijela, teško ih je identificirati‘

Piše Ivica Marković
1. ožujka 2023. - 10:23

- Još uvijek pretražuju vlakove, odnosno vagone i iz njih iznose komade ljudskih tijela i stavljaju ih u crne vreće. Prvi vagoni su potpuno uništeni, a osim njih još su četiri iskočila iz tračnica. Stravično je ovo što se dogodilo, a prve informacije govore da je u pitanju ljudska pogreška, jer su se dva vlaka našla na istoj pruzi, u isto vrijeme i direktno se sudarili, kazuje nam Ada Bilić, Splićanka koja više od 20 godina živi i radi u Larissi, gradu u čijoj se blizini dogodila jedna od najgorih, ako ne i najgora željeznička nesreća u grčkoj povijesti.

Nesreća se dogodila šest minuta nakon što je vlak iz Atene prema Solunu prošao željezničku stanicu u Larissi.

- Najnovije informacije govore kako za sada ima 41 mrtva osoba i više od 100 ozlijeđenih. Ozlijeđene prevoze u dvije bolnice u Larissi, u jednu u gradiću Katerina (tamo prevoze lakše ozlijeđene) i u Solun. U putničkom vlaku je prema informacijama bilo 352 putnika, a u teretnom vlaku je bilo 20-tak željezničara. U putničkom vlaku je bilo kako kažu veliki broj studenata, dakle mladih ljudi. Nakon sudara je izbio veliki požar, tako da iz bolnica u Larissi javljaju da je poginule vrlo teško identificirati jer su mnogi od njih izgoreni, odnosno tijela su im karbonizirana, kazuje Ada Bilić.

Nesreća se dogodila u utorak oko 23.30 sati po grčkom vremenu.

- Nismo čuli sam sudar vlakova, ali smo vidjeli veliki broj vozila za hitne intervencije (policija, vatrogasci, hitna pomoć) pa nam je bilo jasno kako se nešto dramatično dogodilo. No, nitko nije mogao ni pojmiti da je u pitanju ovakva katastrofa, zaključuje Ada Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 00:03