StoryEditorOCM
Svijetbrzo ga osudili

Snimka jezivog zločina obišla svijet, okrivljenik na suđenju cijelo vrijeme bio nasmiješen i nije pokazao kajanje

Piše L.G./JL
20. kolovoza 2024. - 07:15

Beskućnik koji je proglašen krivim za pokušaj ubojstva poštara - gurnuo ga je na tračnice podzemne željeznice, ranije je osuđen za seksualne zločine te je bio na listi za deportaciju, piše Daily Mail, a prenosi Jutarnji list.

Kurdski migrant Brwa Shorsh (24), gurnuo je drugog migranta, Poljaka Tadeusza Potoczeka (61) na stanici Oxford Circusu u središtu Londona u veljači ove godine. Iako je zanijekao da ga je pokušao ubiti, Shorsh je kasnije kazao da ga je gurnuo iz ‘osvete‘ misleći da ga je poštar ‘ružno pogledao‘. Želio se osvetiti jer tvrdi kako su mu se tri žene navodno smijale jer je beskućnik, a mislio je da isto čini i poštar.

Tabloid The Sun piše da je Shorsha Ministarstvo unutarnjih poslova ranije pokušalo deportirati, no on je uložio žalbu imigracijskom sudu. Shorsh je imao 12 osuda za 21 prekršaj, uključujući napad, antisocijalno ponašanje i narušavanje javne pristojnosti.

Videosnimka prikazuje gospodina Potoczeka, poštara koji se vraćao kući s posla, kako hoda peronom. Shorsh zatim ustaje s klupe i gura ga na tračnice. U pomoć mu odmah pristižu putnici s perona. Vlak je prošao nekoliko sekundi kasnije.

Shorsh tvrdi da je Potoczek bio ‘vrlo loš prema njemu‘. Priznao je da je ono što je učinio bilo ‘strašno‘, ali nije namjeravao ubiti.

Tijekom postupka prošlog mjeseca, tužitelji su rekli da je incident bio ‘nasumični čin nasilja‘ nad čovjekom koji ‘nije učinio apsolutno ništa loše‘.

O tome zašto je tako snažno gurnuo gospodina Potoczeka na tračnice, Shorsh je rekao: ‘Razljutio me je i mrzio sam ga.‘ Shorsh je kasnije rekao sudu: ‘Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Nisam ga namjeravao ubiti i nisam ubojica.‘

No, Shorsh je cijelo vrijeme suđenje bio nasmiješen i nije pokazao, osim izrečene izjave, pišu britanski tabloidi, nikakvo kajanje. Porota ga je proglasila krivim nakon samo 32 minute vijećanja.

Nakon što je presuda objavljena. tužitelj Sam Barker rekao je da Shorsh ‘ima veliki broj - osuda za nasilje nad članovima osoblja podzemne željeznice i britanske transportne policije.‘

‘Ovo me jako potreslo. Da je bio na stazi nekoliko sekundi kasnije, poginuo bi. Također da sam skrenuo pogled na nekoliko sekundi, on bi bio ubijen‘, ispričao je Booby Walker, strojovođa vlaka koji je jurio prema poštaru Pozoczeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 14:07