StoryEditorOCM
SvijetFORMULA MIRA

Sedam točaka Dmitrija Medvedeva za kraj rata u Ukrajini: ‘Ovo je miroljubivo, humano i realno‘

Piše VIJESTI SD
14. ožujka 2024. - 19:48

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, predložio je svoju "mirovnu formulu" za okončanje sukoba u Ukrajini, piše Pravda.ru. Kako je rekao Medvedev, ova je plan je miroljubiv, human i realan.

Govoreći o "formuli mira" ukrajinskog predsjednika Zelenskog, Medvedev je rekao da je doživio "neodoljiv osjećaj gađenja koji brzo evoluira u osjećaj srama".

- Mir se može postići ili zajedničkom voljom strana na temelju razumnog kompromisa, ili predajom jedne od strana. Ukrajina ne pokazuje svoju spremnost da regulira sukob, rekao je Medvedev.

Medvedevljeva formula uključuje sedam točaka:

1. Prva točka Medvedevljeve formule uključuje kapitulaciju, demilitarizaciju Ukrajine i zabranu uspostave paravojnih snaga u zemlji.

2. Nadalje, svjetska zajednica treba priznati nacističku prirodu ukrajinskog političkog režima i provesti denacifikaciju republičkih vlasti pod kontrolom UN-a, smatra Medvedev.

3. Osim toga, UN će evidentirati gubitak međunarodne pravne osobnosti bivše Ukrajine.

4. Pravne sljednice Ukrajine neće moći ulaziti u vojne saveze bez pristanka Moskve.

5. Ukrajina će održati izbore za privremeni parlament pod pokroviteljstvom UN-a.

6. Nakon toga, privremeni parlament morat će donijeti zakone za nadoknadu Rusiji za gubitke nastale tijekom sukoba i priznati da je teritorij "bivše Ukrajine" teritorij Rusije.

7. Prema posljednjoj točki Medvedevljeve "formule mira", UN će priznati čin ponovnog ujedinjenja Rusije s Ukrajinom, piše Pravda.ru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:05