StoryEditor
Svijetsrušila se i umrla

Profesorica iz Argentine koja je bolovala od koronavirusa preminula tijekom virtualnog predavanja: ‘Počela je rekavši da ima upalu pluća...‘

Piše PSD.
8. rujna 2020. - 14:03
Ilustracija/AFP

Četrdesetšestogodišnja profesorica iz Argentine koja je držala virtualno predavanje svojim studentima iz svog doma, jer je bolovala od koronavirusa, usred predavanja se srušila i umrla prije nego što je pomoć stigla do nje, prenosi N1.

Sveučilišna profesorica Paola De Simone iz Buenos Airesa u jednom se trenutku tijekom predavanja požalila da ima problema s disanjem, na što su njeni studenti zatražili da im brzo da adresu kako bi mogli dojaviti hitnim medicinskim službama da joj dođu pomoći.

Anna Breccia, njena 23-godišnja studentica, opisala je De Simoneine posljednje trenutke:

- Počela je rekavši da ima upalu pluća. Primijetili smo da joj je lošije nego na ranijim predavanjima. U jednom trenutku više nije bila u stanju mijenjati slajdove, nije mogla govoriti i počela je gubiti ravnotežu.

U Argentini je, prema podacima Sveučilišta Johns Hopkins, do sada zabilježeno više od 450.000 oboljelih od covida-19, od čega je umrlo više od 9000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 20:12