StoryEditorOCM
Svijetradikalizirani kuhar

Procurili novi detalji o životu atentatora, poznato i kako je došao do puške

Piše Vijesti SD
14. srpnja 2024. - 17:43

Poznato je da je izvršitelj pokušaja atentata na Donalda Trumpa, u kojem su teško ranjene dvije osobe, 20-godišnji Matthew Crooks kojega je ubila tajna služba SAD-a.

Saznaje se da je Crooks živio u Bethel Parku, oko 70 kilometara udaljenom od mjesta pokušaja atentata na Trumpa.

Matthew Crooks radio u kuhinji doma za starije i nemoćne, koji se nalazi u blizini njegove kuće.

Crooks je bio registrirani republikanac, a u siječnju 2021. godine dao je donaciju od 15 dolara političkim aktivistima povezanima s demokratima. Predstojeći predsjednički izbori bili bi prvi na kojima je mogao glasati.

Oglasili su se i iz škole koju je pohađao Crook. "Thomas Matthew Crook je maturirao u Bethel Park Highu 2022. godine", kratko su poručili.

"Želimo izraziti iskrene želje za brzim i potpunim oporavkom Trumpu i onima koji su bili na subotnjem događaju te onima koji su fizički ozlijeđeni ili emocionalno pogođeni ovim tragičnim događajem", stoji u priopćenju škole.

Associated Press je danas otkrio da je pušku iz koje je pokušan atentat na Trumpa, AR-15, kupio Crooksov otac prije najmanje šest mjeseci, prenosi Index.

image

Poluautomatska puška AR-15 koju je Matthewu Crooksu kupio otac (ilustracija)

Afp

Američke vlasti pronašle su eksplozivne naprave u Crookovu automobilu, izvijestio je u nedjelju Wall Street Journal pozivajući se na neimenovane izvore.

Automobil koji je vozio osumnjičeni napadač Thomas Matthew Crooks bio je parkiran u blizini Trumpovog skupa u Butleru u Pennsylvaniji u subotu, izvijestile su novine.

‘Vidjeli su ga, ponašao se čudno! Sve su dojavili, ali...‘

Atentatora na Trumpa u subotu navečer uočili su lokalni policajci kojima se učinilo da se ponašao sumnjivo dok je prolazio blizu detektora metala, tvrdi visoki izvor za CNN.

Preko radija su dojavili da ga se drži na oku, a ta je informacija proslijeđena i Tajnoj službi, tvrdi izvor.

Ljudi sa skupa kasnije su rekli kako su obavijestili policiju da su na krovu vidjeli naoružanog čovjeka, ali da nitko nije reagirao.

Dvojica bivših agenta FBI-a izrazila su čuđenje što krov s kojeg je pucano nije bio osiguran, s obzirom na to koliko je bio blizu pozornici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 20:05