StoryEditorOCM
Svijetramzan kadirov

‘Pomoći ćemo Palestincima tako što ćemo natjerati NATO da se istroši u Ukrajini. Poslat ćemo sluge sotone u pakao!‘

Piše vijesti sd
29. listopada 2023. - 17:36

Ramzan Kadirov, vođa Čečena, komentirao je sukobe na Bliskom istoku između Hamasa i Izraela.

- U Čečenskoj Republici svaki stanovnik brine za našu palestinsku braću i sestre. Ljudi ne mogu mirno promatrati užas kojem izraelski cionisti svakodnevno izlažu civilno stanovništvo Pojasa Gaze - napisao je Kadirov u objavi putem Telegrama, pa nastavio: 

- Čečeni osjećaju bol i tjeskobu, shvaćajući težak položaj naše muslimanske braće. Kolektivna molitva se održava svakodnevno u svim džamijama u republici. Vjernici se okupljaju na molitvi da zamole Alaha Uzvišenog da olakša položaj muslimana u Palestini, kao i da podari pobjedu našoj braći koja se bore u Ukrajini sa Iblisovim miljenicima. Iskreno se zahvaljujem svima koji se redovno mole za što bržu kaznu za nasilnike. Neka Alah blagoslovi naš trud! - poručio je.

Kadirov se i ranije osvrnuo na napade u Pojasu Gaze, navodeći kako će regionalni javni fond Ahmat - Hadži Kadirov pružiti svu pomoć ljudima iz Gaze.

- Obračun će biti strog – u to nema sumnje! Mi ćemo se, zauzvrat, čvrsto oduprijeti slugama Iblisa u Ukrajini, prisiljavajući NATO i druge zemlje da potroše svoj glavni vojni i ekonomski potencijal na rat s nama. Nemilosrdno ćemo poslati sve sluge ovih sotonista ravno u pakao. I neka nam je Uzvišeni Allah na pomoći u našoj borbi! - poručio je.

image
Tatiana Barybina/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 15:17