StoryEditorOCM
Svijetrezultati istraživanja

Odlične vijesti iz agencije za lijekove: Pfizerovo cjepivo sigurno je i učinkovito za djecu od šest mjeseci do četiri godine

Piše Hina
13. lipnja 2022. - 06:46

Stručnjaci američke agencije za hranu i lijekove (FDA) objavili su u ponedjeljak da je cjepivo Pfizer-BioNTecha protiv covida-19 sigurno i učinkovito za djecu od šest mjeseci do četiri godine.

Stručnjaci su naveli da nije bilo nijednog događaja koji bi ukazivao da cjepivo nije sigurno za primjenu na maloj djeci.

Analiza podataka iz kliničkog ispitivanja koje je proveo Pfizer objavljena je uoči sastanka vanjskih savjetnika FDA-e 15. lipnja. Mišljenje tih stručnjaka bit će odlučujuće za odluku agencije.

Podaci na temelju deset slučajeva u vrijeme kada je omikron bio dominantna varijanta koronavirusa pokazali su da je cjepivo učinkovito 80.3 posto u skupini djece mlađe od pet godina.

Cijepljenje djece protiv covida-19 u toj dobi nije odobreno u većini dijelova svijeta. Nejasno je koliko će roditelja cijepiti djecu, jer je interes bio mali i za skupinu od pet do jedanaest godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 17:54