StoryEditorOCM
Svijet‘incident‘ u kremlju

Na Telegram kanalu objavljene nove, dosad najbizarnije glasine o Putinovom narušenom zdravlju: ‘Pao je niz stepenice, a onda mu se slučajno dogodilo...‘

Piše JL
2. prosinca 2022. - 20:39

Odmah nakon što je Rusija u veljači izvršila invaziju na Ukrajinu, počele su se širiti glasine o čovjeku koji je naredio vojnu operaciju, piše Sky News.

Najčešća tema su nagađanja o zdravstvenom stanju Vladimira Putina, unatoč tome što rijetko kad postoji nešto više od pukih pretpostavki.

Naime, tajanstvenost koja obavija Kremlj takva je da je većinu priča koje se pojave gotovo nemoguće provjeriti.

Najnoviji, i možda najluđi nastavak u ovom nizu izvješća dolazi s Telegram kanala s 377.000 pretplatnika - pod nazivom SVR General - koji tvrdi da ima izvor u samoj službi sigurnosti ruskog predsjednika.

Dio dotičnog izvješća koji privlači najviše pozornosti tvrdi da je Putin teško pao niz stepenice u svom domu u Moskvi.

Kako tvrde, to je kod ruskog vođe izazvalo ‘oštru bol i isprovociralo slučajnu defekaciju‘. Implicira se da je to zbog njegovog zdravstvenog stanja i bolesti želuca, o čemu se već naširoko izvještavalo.

Incident se, navodi kanal SVR General, dogodio ispred predsjednikovih zaštitara, koji su mu brzo priskočili u pomoć. Trojica su mu pomogla da dođe do najbližeg kauča i pozvali su doktore.

Takve su priče silno popularne u zapadnim medijima, ali ih treba promatrati s krajnjim skepticizmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2023 22:34