StoryEditorOCM
Svijetpa ti pričaj

Mladića pitali boji li se Ukrajinaca, odgovorom šokirao rusku reporterku, a pogledajte što je onda uslijedilo

Piše Anita Belak Krile
3. svibnja 2023. - 11:10

Kako ruske vlasti na okupiranom Krimu utjeruju mladeži strah u kosti vidi se iz video snimke koja se proširila na društvenim mrežama. Na snimci se vidi kako mladić, dok prolazi s prijateljima - u hodu odgovara reporterki koja ga je pitala boji li se ukrajinske protuofenzive.

Mladić joj leženo kaže: "Ne, mi smo za Ukrajinu!", i nastavi s prijateljima hodati dalje. 

Nedugo poslije pojavila se i snimka na kojoj je mladić doveden u neku prostoriju. Gleda ravno u kameru kao na ispitivanju  i ispričava se zbog onoga što je ranije rekao.  

"Shvaćam da sam učinio glupost. Prvo, ispričao bi se svim građanima Ruske Federacije, svojoj zemlji, Rusiji i predsjedniku Ruske Federacije", u jednom je dahu izgovorio mladić dok se iza njega vidi ruska zastava i grb.

Kijev ogorčen maltretiranjem djece

"I onda ratna zločinka Maria Lvova-Belova (povjerenica predsjednika Rusije za prava djece i optuženica Međunarodnog kaznenog suda u Haagu za ratne zločine u Ukrajine) tvrdi da se Rusija ne koristi djecom u političke svrhe", komentirao je ljutito na Twitteru savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko.

"Bez obzira i na ispriku, hrabar dečko!", odgovorio je jedan od njegov pratitelja.

"Čudo da je uopće živ", dodao je drugi savjetujući da mu je bolje što prije pobjeći.

"Bit će njegovim roditeljima po nosu!" 

"Rusi su uvijek bili grozni kada je riječ o slobodi govora, ali sada se pretvaraju u Sjevernu Koreju - i to je znak slabosti!", napisao je treći.

"Po plakatu koji mu je iza leđa jasno je gdje se nalazi i da je njegovo kajanje iznuđeno - ocjenuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:31