StoryEditorOCM
Svijettragičan kraj

Mlada Njemica koju su hamasovci oteli na festivalu i iživljavali se nad njom je mrtva: ‘Primili smo službenu obavijest‘

Piše JL
30. listopada 2023. - 11:15

Obitelj njemačke državljanke 22-godišnje Shani Louk – koja se vidi na snimci, nakon što su je Hamasovi teroristi oteli, na stražnjoj strani kamiona tijekom užasnog masakra na festivalu Supernova 7. listopada – objavila je u ponedjeljak da je ona mrtva. Otac je to potvrdio i za Israel Hayom, prenosi Jutarnji list.

Nije poznato je li njezino tijelo pronađeno i gdje. Njezina sestra Adi Louk jednostavno je napisala na Instagramu: "Sa žaljenjem objavljujemo smrt moje sestre, Shani Nicole Louk, neka je uspomena na nju blagoslovljena."

Ruth, Shanina rođakinja, rekla je: "Jučer smo primili službenu obavijest od IDF-a i ZAKA (organizacije koja pomaže vlastima u forenzici) s pismom u kojem se navodi da postoje DNK dokazi koji potvrđuju da nije živa. Konzultirali su još dva stručnjaka koji su to također potvrdili, kao i rabin."

Podsjetimo, Hamas je prešao u Izrael u ranim satima 7. listopada i ubio oko 1400 ljudi, dok je više od 200 ljudi odveo u Gazu. Louk je bila na glazbenom festivalu u blizini kibuca Re‘im koji je bio jedna od prvih meta terorista, koji su tamo ubili stotine i mnoge oteli.

U početku se njezina obitelj nadala da je još uvijek živa jer na snimci nije bilo jasno je li mrtva, a njezina je majka čak sugerirala da bi mogla biti u bolnici u Gazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 15:18