StoryEditorOCM
Svijetšok i nevjerica

Mlada majka objasnila zašto ne vraća kolica nakon kupnje i izazvala burne reakcije: ‘Ovo je obična obmana‘

Piše vijesti sd
5. lipnja 2024. - 11:31
Objava mlade psihologinje o vraćanju kolica pogledalo je više od 11 milijuna korisnika (ilustracija)/Shutterstock

Američka psihologinja i majka dvoje djece Leslie Dobson suočila se s oštrim reakcijama na TikToku nakon što je objasnila zašto nikada ne vraća košaricu nakon kupovine u supermarketu.

“Nikada ne vraćam svoju košaricu i možete mi suditi koliko god želite”, rekla je u videu objavljenom na TikToku, koji je do sada pogledalo više od 11 milijuna korisnika, piše N1.

“Neću ja natrpati auto namirnicama pa dijete ostaviti u autu da vratim kolica”, dodala je.

 Svojom izjavom izazvala je “more” bijesnih komentara, od kojih joj većina nije bila naklonjena.

Mnogi su je optuživali za sebičnost ili lijenost. Drugi su upozorili da ostavljanjem kolica na parkiralištu ometa druge kupce koji žele parkirati svoj automobil. Drugi su spominjali takozvanu teoriju košarice prema kojoj se o moralnom karakteru osobe može prosuditi po tome vraća li košaricu nakon kupnje ili ne i time je stavlja na raspolaganje drugima.

Dobson je očito ostala zatečena oštrim odgovorom pa je nekoliko dana kasnije na Instagramu objavila video u kojem kaže da ne vraća kolica iz straha za sigurnost svoje djece.

Pritom je navela statistiku koja kaže da je prošle godine u SAD-u na parkiralištima oteto 265 djece, a polovina ih je bila seksualno zlostavljana. Na meti su bile i žene, kaže. “Kao samohrana majka koja vraća kolica za kupnju, savršena si prilika za grabežljivca da te uoči i otme”, rekla je u objavi.

I na ovoj društvenoj mreži većina komentara bila je negativna. “Ovo je obična obmana i pretjerivanje”, glasi jedan od njih. “Povedite svoju djecu sa sobom i pokažite im kako dati doprinos društvu ili ostanite kod kuće i naručite namirnice i potrepštine online i prestanite im davati loš primjer.” “I sama imam četvero djece i svaki put vraćam kolica. Parkiram što bliže ulazu, zaključavam stražnja vrata s djecom dok stavljam namirnice u prtljažnik. Vrlo je jednostavno, a osim toga nisam lijena i pažljiva sam prema drugima”, napisala je još jedna pratiteljica.

image

Brojni kupci očito vole uredno složena kolica na parkiralištima (ilustracija)

Philippe Huguen/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 18:51