StoryEditorOCM
Svijetnasilni grandoman

Masovni ubojica iz Mainea na društvenoj mreži pratio je samo ‘velike face‘: Trumpa, Muska, stručnjaka za terorizam...

Piše vijesti sd
26. listopada 2023. - 17:17
Osim što je ‘čuo glasove‘, Robert Card bio je aktivan i na X-u, nažalost nitko ga nije čuo prije 25. listopada-/Afp

Policija još uvijek traga za Robertom Cardom, opasnim počiniteljem masovnog ubojstva u gradu Lewistonu u američkoj saveznoj državi Maine koji je, kako se navodi, ubio najmanje 22 ljudi, a 50 do 60 ih ranio.

Dok traje potraga za opasnim ubojicom, za kojega je policija pustila informacije da je Card obučeni instruktor za upotrebu vatrenog oružja te da je prijetio kako će pucati na vojnu bazu za obuku u Maineu. Policija je objavila da je Card prijavio kako čuje "glasove", zbog čega je upućen u psihijatrijsku ustanovu.

image

Ubojica je na X-u pratio i Elona Muska, X ga je odmah blokirao

Alain Jocard/Afp

Za Cardov psihološki profil zanimljivi su i podaci o njegovome ponašanju na društvenoj mreži X, na kojoj je bio vrlo aktivan, a koja je promptno ugasila njegov račun. Card je intenzivno pratio i lajkao samo nekoliko korisnika, ali poznatih, i to izvršnog direktora X-a Elona Muska, Donalda Trumpa juniora, vlasnika Dallas Mavericksa Marka Cubana, novinara Tuckera Carlsona, Asifa Nawaya, proučavatelja suzbijanja nasilnog ekstremizma i organizacijske dinamike terorizma...

Pratio je i konzervativnu stranicu Proud Patriots, CNBC, a povodom puštanja američke košarkašice Brittney Griner iz ruskog pritvora zapisao je, na račun Joea Bidena, uz objavu Trumpa juniora: "Masovni ubojica za košarkašicu, odličan posao, samo tako nastavi", prenosi Klix.ba.

Ma koliko za proučavatelje masovnih ubojica bili zanimljivi podaci o psihoprofilu i preferencijama Roberta Carda, puno je važnije da ga policija što prije privede kako nitko drugi ne bi stradao.

image

Puštanje košarkašice Brittney Griner iz ruskog pritvora konzervativac Card je ironično komentirao na X-u

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:06