StoryEditorOCM
Svijetna braniku domovine

Lukašenko na vojnu obuku poslao sudionice izbora za Miss; Pobjednica: ‘Ah, taj miris baruta! Vraćam se pucanju‘

Piše vijesti sd
29. rujna 2023. - 12:48

Propagandni rat Kremlja i Vladimira Putina dosad je uglavnom bio usmjeren na dječake, ali odnedavno se prebacio i na djevojčice, koje Rusija pokušava indoktrinirati i uključiti u "borbu za domovinu".

Najbolji primjer za to je Primorski kraj na dalekom istoku Ruske Federacije, gdje su učenice u dobi od 15 i 16 godina uključene u tzv. vojno-domoljubni odgoj, prenosi Jutarnji list.

image

Missice na mjestu voljno

Profimedia

U jednom takvom, nazvanom Avangard, upravo u Primorskom, oko 75 učenica već je prošlo vojnu obuku, koja uključuje i poduku o kemijskoj i biološkoj zaštiti te onoj od zračenja. Do kraja godine još 300 djevojčica i 1000 dječaka bit će upisano na intenzivne petodnevne tečajeve koji se smatraju "uvodom" u pravu mobilizaciju.

A u susjednoj Bjelorusiji čak su i natjecateljice izbora za ljepotu regrutirane kako bi inspirirale djevojke i žene da se pridruže i bore na strani Aleksandra Lukašenka, jednog od najvećih Putinovih saveznika, prenosi Daily Mail.

nezadovoljni dio javnosti

Tako su i natjecateljice izbora za Miss Bjelorusije 2023. morale pohađati vojni tečaj. Nadežda Tolstikova, koja je pobijedila na izboru za Miss Top Model of Miss Bjelorusije 2023., oduševljeno je izjavila: "Dojmovi su jednostavno nevjerojatni, već sam vježbala gađanje puškom! Ah, taj miris baruta! Definitivno se vraćam pucanju".

Pukovnik Sergej Grebenikov, zamjenik zapovjednika unutarnjih trupa bjeloruskog diktatora Lukašenka, kaže kako je cilj ovakvih obuka "glamurizirati" vojsku.

image

‘Cure, što to radite? Tko vas je napao? Hitler? Obama? Zelenski? Ili idiotizam?‘, jedan je od komentara na Telegramu

Profimedia

- Djevojke će napokon vidjeti za što su sposobni naši jaki, ugledni momci, to će ih nadahnuti da se pridruže vojsci i sigurnosnim službama - stoji u izvješću.

No dio javnosti zgrožen je militarizacijom mladih djevojaka.

- Cure, što to radite? Tko vas je napao? Hitler? Obama? Zelenski? Ili idiotizam? Te djevojčice tek su na pragu života, a već im ispiru mozak i spremaju ih za smrt... Preplavljeni smo vojnom indoktrinacijom... Ovaj rat već je ubio previše ljudi - koliko ih još mora umrijeti - samo su neki od komentara na kanalu Telegram.

- Izdajnici! Ma bravo, cure! Neka se nauče boriti, bio je drugi komentar, prenosi Jutarnji list.

image

Vladimir Putin s djevojkama odjevenim u sovjetske uniforme policajaca iz Drugog svjetskog rata u Volgogradu u veljači 2018.

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2023 15:27