StoryEditorOCM
Svijetistražuje se

Kritičarke Kremlja u Njemačkoj prijavile čudne simptome, sumnja se da su otrovane

Piše Vijesti SD
21. svibnja 2023. - 23:17

Policija u Njemačkoj istražuje moguće trovanje dviju ruskih disidentica koje su prijavile simptome krajem travnja nakon sudjelovanja na konferenciji u Berlinu koju je organizirao ruski kritičar Kremlja Mihail Hodorkovski.

Istraga je otvorena nakon što su njemačke novine Welt am Sonntag, pozivajući se na rusku istraživačku medijsku grupu Agentstvo, rekle da su dvije žene prijavile simptome koji upućuju na moguće trovanje.

U medijskim izvješćima stoji da je jedna žena bila novinarka i njezini simptomi možda su se pojavili i prije konferencije 29. i 30. travnja.

Druga žena bila je Natalija Arno, direktorica nevladine organizacije Free Russia Foundation koja je na Facebooku napisala da je otkrila kako su joj vrata hotelske sobe ostala odškrinuta.

- Probudila sam se u 5 ujutro, pateći od oštre boli i čudnih simptoma - dodala je.

Unatrag nekoliko godina zabilježeno je par napada otrovom u inozemstvu kao i u samoj Rusiji protiv protivnika Kremlja. Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navalni liječen je u Rusiji, a kasnije i u Njemačkoj zbog pokušaja trovanja nervnim agensom u Sibiru 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 23:39