StoryEditorOCM
Svijetspiljski čovjek

Izraelski obavještajci harače po Libanonu, a neprijatelj br. 1 godinu dana skriva im se pred nosom. Kako mu to uspijeva?

19. rujna 2024. - 17:11
Kako je moguće da slavne izraelske sigurnosne agencije, koje su kroz povijest dosezale do ciljeva u Libanonu, Iranu, Siriji, Europi, pa čak i u Argentini, nisu još uspjele doći do 61-godišnjeg Jahje Sinvara, koji je u njihovu dvorištu?AFP

Izraelske tajne službe već danima harače po Libanonu, ubijajući aktiviste i borce Hezbolaha, ali i nevine slučajne namjernike tempiranim eksplozijama pejdžera, voki-tokija, automobila, solarnih panela... Organizacijom i izvedbom ove visokotehnološke, duboke i ubojite infiltracije Mossad i druge obavještajne agencije frapirali su mnoge.

U sjeni njihova djelovanja protiv Hezbolaha ostaje ipak logično i ključno pitanje: zašto do današnjega dana Izrael nije bio u stanju pronaći i kazniti krunskog režisera lanjskog napada Hamasa na židovsku državu, događaja koji je ocijenjen najkrvavijim za naciju još od holokausta.

Kako je moguće da slavne izraelske sigurnosne agencije, koje su kroz povijest dosezale do ciljeva u Libanonu, Iranu, Siriji, Europi, pa čak i u Argentini (Adolf Eichmann), nisu još uspjele doći do 61-godišnjeg Jahje Sinvara, koji je u njihovu dvorištu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 17:12