StoryEditorOCM
Svijetopet zakuhalo

Iz Libanona ispaljeno najmanje deset raketa na Izrael koji je uzvratio artiljerijom: Svakog dana sve smo bliži ukidanju izraelskog mira s Hezbollahom iz 2006. godine

Piše HINA
6. kolovoza 2021. - 12:07
Israeli self-propelled howitzers fire towards Lebanon from a position near the northern Israeli town of Kir-yat Shmona following rocket fire from the Lebanese side of the border, on August 6, 2021. (Photo by JALAA MAREY/AFP)Jalaa Marey

Najmanje deset raketa ispaljeno je u petak iz južnog Libanona prema Izraelu, objavila je izraelska vojska koja je odgovorila artiljerijskim napadom.

Većinu libanonskih raketa zaustavio je izraelski proturaketni sustav Željezne kupole, priopćila je vojska. Zasad nema izvješća o šteti ili žrtvama.

Proiranski Hezbollah priopćio je da je ispalio rakete na Izrael u znak odmazde za izraelski zračni napad u četvrtak.

Izraelski vojni radio objavio je da je vojska odgovorila artiljerijskim napadom na dijelove južnog Libanona koji je pod kontrolom proiranske skupine.

Diljem gornje Galileje i Golanske visoravni čuju se sirene upozorenja. Libanonski sigurnosni izvor rekao je da su rakete ispaljene s područja al-Arkuba, u blizini libanonskog grada Šebe. 

To je treći dan prekograničnih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 11:50