StoryEditorOCM
Svijetčuvaju mu leđa

Demokratski guverneri obećali stati uz Bidena nakon nestabilne tv rasprave: ‘Očito smomalo zabrinuti...‘

Piše Hina
4. srpnja 2024. - 06:46

Demokratski guverneri New Yorka, Minnesote i Marylanda u srijedu su rekli da će podržati kandidaturu predsjednika Joea Bidena za reizbor nakon iskrene rasprave s njim o njegovom slabom učinku u prošlotjednoj tv raspravi s Donaldom Trumpom.

"Predsjednik nam je uvijek čuvao leđa. I mi ćemo mu čuvati leđa", rekao je novinarima guverner Marylanda Wes Moore nakon sastanka s Bidenom i potpredsjednicom Kamalom Harris u Bijeloj kući, na kojem su sudjelovala 24 demokratska guvernera i gradonačelnik Washingtona, D.C., od kojih su se neki pridružili putem interneta.

Moore je rekao da su guverneri bili iskreni u prenošenju negativnih povratnih informacija birača o Bidenovoj lošoj izvedbi tijekom debate s republikanskim suparnikom Donaldom Trumpom. Rekao je da očito imaju posla prije izbora 5. studenog, ali da je Biden jasno dao do znanja da će ostati u utrci.

"Predsjednik... on je naš kandidat. Predsjednik je vođa naše stranke", rekao je Moore.

Među demokratima se posljednjih dana sve više govori o tome da bi 81-godišnji Biden trebao odustati od utrke.

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul rekla je da se nakon sastanka osjećala samouvjereno i da su svi guverneri obećali podršku Bidenu.   

Guverner Minnesote Tim Walz, predsjednik Udruge demokratskih guvernera, rekao je da je Bidenov učinak u debati u četvrtak bio loš, ali smatra da je Biden sposoban za dužnost.

"Očito smo, kao i mnogi Amerikanci, malo zabrinuti. Zabrinuti smo jer prijetnja Trumpovog predsjedništva nije teoretska", rekao je Walz, dodavši da je prethodno Trumpovo predsjedništvo obilježilo "kaos, uništenje".

Sastanku je osobno prisustvovalo gotovo desetak državnih čelnika, no samo su trojica nakon toga razgovarala s novinarima.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom, koji je osobno sudjelovao, objavio je svoju reakciju na društvenoj platformi X: "Večeras sam čuo tri riječi od predsjednika -- on je spreman. I ja također."

Bidenova kampanja priopćila je da je predsjednik ponovio svoju odlučnost "da porazi egzistencijalnu prijetnju Donalda Trumpa na glasačkim kutijama u studenom" i da je raspravljao o važnosti izbora demokrata na glasačkim listićima.

"Svi sudionici ponovili su svoju zajedničku predanost da učine sve što je moguće kako bi predsjednik Biden i potpredsjednica Harris pobijedili Donalda Trumpa u studenom", navodi se.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 07:42