StoryEditorOCM
SvijetLudi Bagdasarov

Člana ruske Dume ponijelo: ‘Izbacimo Turke iz južnog Kavkaza i vratimo ono što nam pripada‘. Na kraju je uhvatio zraka

18. ožujka 2023. - 18:23

Bivši član ruske Dume Semen Bagdasarov je gostujući na ruskoj televizijskoj emisiji između ostalog predložio da Rusija iskoristi Turske neprilike i zauzme Istanbul, piše klix.ba.

"Turska je u teškoj situaciji sada, iskoristimo to. Izbacimo ih iz centralne Azije, ukinimo utjecaj u Ukrajini, izbacimo ih iz južnog Kavkaza i podignimo određene snage u Turskoj te vratimo našoj državi ono što nam povijesno pripada - grad Konstantinopolj i dignimo križ iznad svete Sofije", kazao je Bagdasarov.

U svojoj tiradi, Bagdasarov je nastavio sa još čudnijim tvrdnjama o tome kako je Turska jug Rusije, regiju Volge i dijelove Sibira smatra za svoje i da Turci nisu turkijski narod.

"Iskoristimo to, oni imaju krizu. Hvala Bogu. Ova kriza treba završiti kolapsom (za Tursku) i aneksijom ovih teritorija nama", kazao je Bagdasarov u videu kojeg je prenio Anton Gerashchenko, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

Semen Bagdasarov je inače član stranke Pravedna Rusija. U listopadu 2015., usred ruske intervencije u Siriji, Bagdasarov je tvrdio kako je povijesna tradicija istočnog pravoslavlja i Siriji učinila je "svetom zemljom" za Ruse, piše klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 05:13