StoryEditorOCM
Svijetipak sletio

Boeing u letu ostao bez kotača! Ovo je samo još jedan u nizu sigurnosnih incidenata, video pokazuje točan trenutak

Piše PSD.
9. srpnja 2024. - 16:10

Nedavni incident s Boeingom 757-200 zrakoplovom kojim upravlja United Airlines dodaje se nizu sigurnosnih problema vezanih uz Boeing zrakoplove. U ponedjeljak je zrakoplov izgubio kotač nedugo nakon polijetanja iz Međunarodne zračne luke u Los Angelesu. Srećom, zrakoplov je sigurno sletio u Denver, bez ozljeda među 174 putnika i sedam članova posade. United Airlines je potvrdio da je kotač pronađen u Los Angelesu te da je u tijeku istraga kako bi se utvrdio uzrok događaja.

Ovo je drugi put u posljednjih nekoliko mjeseci da je zrakoplov Boeing kojim upravlja United Airlines izgubio kotač nakon polijetanja. U ožujku je Boeing 777 na putu za Japan izgubio gumu nedugo nakon polijetanja iz San Francisca, što je zahtijevalo prisilno slijetanje.

Sigurnosni rekord Boeinga pod intenzivnim je nadzorom, osobito nakon dviju fatalnih nesreća koje su uključivale model 737 MAX. Nedavno je Boeing pristao priznati krivnju za prijevaru u sklopu nagodbe s Ministarstvom pravosuđa SAD-a u vezi s tim nesrećama. Osim toga, početkom ove godine, tijekom leta Alaska Airlinesa, na modelu 737 MAX ispao je čep vrata trupa, što je dodatno pojačalo zabrinutost oko sigurnosti tog modela.

Boeing 757-200 koji je bio uključen u najnoviji incident isporučen je prvi put 1994. godine, a proizvodnja modela 757 prekinuta je 2004. godine. Federalna uprava za zrakoplovstvo (FAA) provodi istragu o gubitku kotača u ponedjeljak.

Ovi ponovljeni incidenti naglašavaju stalne izazove s kojima se Boeing suočava u vraćanju povjerenja u sigurnost i pouzdanost svojih zrakoplova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 02:28