StoryEditorOCM
Svijet‘trafficking‘

Bježe od rata ulazeći u novi pakao! Ukrajinke su na meti makroa koji obilaze skloništa za izbjeglice, nudeći im prijevoz ili posao, a kako bi bili manje uočljivi dolaze u društvu žena. Nestao i velik broj djece

Piše Zoran Šagolj
11. travnja 2022. - 08:59
Velika gužva vlada na graničnom prijelazu Vysne Nemecke na koji neprestano pristižu izbjeglice iz ratom zahvaćene Ukrajine, a kamioni s humanitarnom pomoći ulaze u UkrajinuTom Dubravec/ Cropix

Procjene govore da je od početka ruske invazije Ukrajinu napustilo više od četiri milijuna njezinih stanovnika, od čega više od polovice čine djeca.

Susjedne države i cijela Europa otvorili su svoje granice i dočekali ih raširenih ruku, pružajući svu moguću pomoć, ali nesretnike kojima je najvažnije spasiti gole živote već na prvim graničnim prijelazima počeli su vrebati trgovci ljudima i problem zvan “trafficking”.

Prvi je na njega, i to samo nekoliko tjedana od početka rata, pažnju skrenuo Europol. Prema upozorenjima izdanima s ove adrese, priličan je rizik da ukrajinske izbjeglice padnu u ruke mreža za trgovinu ljudima u Europskoj uniji. Stoga su sve svoje zemlje članice, među kojima i Republiku Hrvatsku, pozvali da budu na oprezu.

- Broj potencijalnih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 07:20