StoryEditorOCM
Svijetglava u torbi

Trebala je to biti rutinska kontrola. Pokazalo se da je autobus iz BiH - tempirana bomba! Policajci su bili šokirani...

Piše Vijesti SD
30. rujna 2023. - 19:22

Njemačka policija u petak je iz prometa isključila autobus iz Bosne i Hercegovine koji je vozio na relaciji Zvornik – Dortmund.

Kako navode u objavi na Facebooku, policijski službenici su oko devet sati ujutro na stanici u Düsseldorfu ugledali autobus pun putnika te se odmah na prvi pogled moglo vidjeti da autobus nije u najboljem stanju piše dnevnik.hr.

Policija je odmah uočila značajnija oštećenja od korozije, a nakon što je autobus poslan na izvanredni tehnički pregled, uočeno je da iz cilindra za kočenje izlazi tekućina te da sustav za kočenje radi neujednačeno.

Osim toga, na autobusu su zahrđali nosači u predjelu prednje osovine, čije je stanje toliko loše da bi se mogli stisnuti rukom i uništiti.

Njemački inspektori utvrdili su da autobus predstavlja opasnost za promet te da se nesreća mogla dogoditi bilo kada zbog čega su autobus nazvali – tempiranom bombom.

Na vozilu su skinute registarske oznake, oduzeta je prometna dozvola i autobusu je zabranjeno da nastavi vožnju sve dok ne bude popravljen.

Osim fizičkih oštećenja, prekršeni su i propisi o vremenu vožnje i odmoru vozača.

Policija je zbog svih nepravilnosti napisala kaznu od 2800 eura, a putnici su se morali samostalno snaći da pronađu alternativu za nastavak putovanja, piše dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2023 18:06