StoryEditorOCM
Regijasrpski predsjednik

Vučić se obratio javnosti: ‘Jedva da je bilo 9 tisuća ljudi‘; Inzistirao na puštanju degutantnog videa

Piše Vijesti SD
8. svibnja 2023. - 21:45

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se večeras javnosti na televiziji Happy u emisiji ‘Ćirilica‘ Milomira Marića.

Voditelj Marić je na početku emisije demantirao priče da je emisija snimljena jutros, a da je predsjednik otišao iz zemlje, piše Kurir.

O prijetnjama ubojstvom opzicijskog političara Milovana Brkića, kao i psovanju majke, Vučić kaže:

"Jučer sam istinski iskreno kao predsjednik Republike, ne kao predsjednik SNS, zamolio ljude da ne organiziraju ovako nešto, ne zato što sam bio uplašen i ugrožen, a ispostavilo se da sam u pravu, već zato što sam smatrao da je loše za zemlju. Uvedena je praksa da se na najbrutalniji način igraju osjećajima ljudi. Ja ću pokazati i dostojanstvo i pijetet prema obiteljima žrtava brutalnih zločina", rekao je Vučić.

"Sve im se svelo na ukinite Happy TV i Pink i svi podnesite ostavke", rekao je Vučić o prosvjedu u Beogradu

Vučić je dodao da će OŠ Vladislav Ribnikar biti obnovljena, u što će biti uloženo 7.000.000 eura.

"Vidjet ćemo da li će djeca do četvrtog razreda imati online nastavu. Očekivao sam da razgovaramo o idejama, a na kraju se sve svelo na suhu politiku. O budućnosti naše djece (na protestu) nije bilo ni govora, osim što su tražili da se podnesu ostavke. Valjda kao što su oni podnosili 2002, 2003. i 2007. godine", kazao je Vučić.

"Očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti. Negdje sam znao da toga neće biti. Tragedije se dogode u srijedu i četvrtak, a vi se već u petak dogovorite da radite skup u nedelju, dok im netko ne kaže da je Dan žalosti. Kad nemate svoje planove i ideje, gledate da koristite vanjske događaje. Uprkos brojnim naporima, broj ljudi (na protestu) sve govori. Kažu da ispred Skupštine nije bilo ni šest tisuća, a u šetnji maksimalnih devet tisuća ljudi", kazao je Aleksandar Vučić u ‘Ćirilici‘.

Prikazan video koji je gledao Kosta K.

U emisiji je, na Vučićevo inzistiranje, prikazan i bizarni YouTube video koji je navodno gledao dječak ubojica Kosta K.

‘‘Ne mogu tvrditi da je baš taj video zaslužan za masakr, ali djeca to gledaju. Moramo naći rješenje, ali bez cenzure‘‘, naglasio je Vučić.

O izvještavanju hrvatskih medija o prosvjedu u Beogradu, Vučić kaže:

"To je modus operandi. Isti su vlasnici, ili imaju suradnju s United medijom, ovog našeg kriminalca što je htio pljačkati Srbiju. I onda oni objave, pa naši preuzimaju. Zašto bi neki običan čovjek u Srbiji znao kakvi su odnosi ovog našeg tajkuna s Jutarnjim listom, Indeksom, Kliks.ba. Pa kažu: Vidi što pišu u regiji. Pa ne pišu to oni u regiji, to piše ista ruka", tvrdi Vučić.

Dodao je da je glavna vijest u regiji bila da je "Vučić ispao budala zato što je komentirao majicu".

"Nije Vučić ispao budala, nego ste vi ispali neznalice. Našli klinca 2001. godište da nosi majicu generacije 88. Kakve on ima veze s tom generacijom, ili sa Sopotom. Znate kako djeca to rade. Da bi podržavali Hitlera. ‘E moj deda je upravo napunio 88 godina‘. Pa kažu da je to baba napravila za dedu. Ali, to vam sve pokazuje, kada morate tako nategnuti priče da... To je kao ono da sam nosio pušku iznad Sarajeva. A ja sam to demantirao tisuću puta. Evo vidite, nosio sam stativ, nigdje puške nema", komentirao je Vučić spornu fotografiju.

"Kako je kod njih Vučić cijeli dan prva vijest? Kad su kod nas Plenković ili Milanović prve vijesti? Zašto? Bit će da nešto dobro radim za ovu zemlju", ustvrdio je Vučić.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:39