StoryEditorOCM
Regijaprijave u srbiji

Uhićena jer je u stanu držala mladunče lava, ali to nije bila jedina afrička životinja koju je ilegalno nabavila

Piše vijesti sd
12. listopada 2023. - 11:14

Krajem rujna na sjeveru Srbije, u blizini Subotice, pronađeno je mladunče lava u jako lošem stanju. Nedugo nakon toga, mladunče je nažalost preminulo, a policija je identificirala osobu koja je držala lavicu u svojoj kući.

Kako se navodi u priopćenju tužiteljstva, policija u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužitelja u Subotici, podnijet će kaznene prijave protiv 33-godišnje Subotičanke zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila kaznena djela ubijanje i zlostavljanje životinja i uništenje, oštećenje, iznošenje u inozemstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Sumnja se da je ona držala, a potom iz stana pustila mladunče lava koje je, potom, smješteno u Zoološki vrt na Paliću gdje je i uginulo.

"Policija je pretresom stana koji je osumnjičena koristila pronašla i 18 afričkih albino džinovskih puževa koji su zabranjeni za držanje i koji su joj oduzeti i smješteni u Zoološki vrt na Paliću", navodeno je u priopćenju subotičke policije.

Ovaj slučaj iz Srbije ponovo je doveo u fokus problem krijumčarenja divljim životinjama na Balkanu. Podsjetit ćemo, ujedno, da se ovakav problem javio i u BiH, tačnije sarajevskim Poljinama, gdje je ranije ove godine mladunče lava bilo kućni ljubimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 11:21