StoryEditor
Regijacrni rekord

Strašne brojke iz BiH, u samo jednom danu preminulo 99 zaraženih koronavirusom. Dosad ukupno 6978 žrtava, po smrtnosti su peti na svijetu

6. travnja 2021. - 13:28
Elvis Barukcic/AFP

U Bosni i Hercegovini u utorak je zabilježen rekordni dnevni broj umrlih s dijagnozom covid-19, jer je u protekla 24 sata potvrđeno čak 99 takvih smrtnih slučajeva.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, od ponedjeljka su umrle 63 osobe kod kojih je ranije potvrđena zaraza, a u Republici Srpskoj 33. Još tri smrtna slučaja su s područja disktrikta Brčko.

Uz nove slučajeve potvrđene u utorak u BiH je do sada preminulo ukupno 6978 osoba.

Prema podacima koje prikuplja američko medicinsko sveučilište John Hopkins, BiH je sada peta na svijetu sa 203 smrtna slučaja povezana s koronavirusom na 100 tisuća stanovnika.

Iako je broj umrlih najveći od izbijanja epidemije u ožujku 2020., broj novozaraženih smanjuje se u odnosu na prethodni tjedan.

Tako je nakon testiranja više od 5500 uzoraka zaraza potvrđena kod 1093 osobe.

Prošlog tjedna dnevne brojke zaraženih bile su rekordne pa je u jednom danu zabilježeno više od dvije tisuće takvih slučajeva.

U BiH su i dalje na snazi različite mjere ograničenja pa je tako u većem dijelu Federacije BiH zabranjen rad ugostiteljskih objekata, dok u RS mogu raditi terase kafića i restorana.

U Federaciji BiH i daje vrijedi zabrana kretanja u noćnim satima, dok u RS-u nema policijskog sata. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2021 23:12