StoryEditorOCM
Regijarobert golob

Slovenski premijer spreman je inzistirati ‘ako treba i do jutra‘ da BiH hitno dobije status kandidata za EU: Moramo naći konsenzus...

Piše Hina
23. lipnja 2022. - 21:01
Solvenia's Prime Minister Robert Golob makes a statement as he arrives for the EU-Western Balkans leaders' meeting in Brussels on June 23, 2022. - The European Union, which at a summit on June 23 and 24, 2022, will discuss whether to make Ukraine a membership candidate, has admitted over 15 countries in the past three decades. (Photo by JOHN THYS/AFP)John Thys/Afp

Slovenski premijer Robert Golob rekao je u četvrtak da će inzistirati "ako treba i do jutra" da se Bosni i Hercegovini odmah dodijeli status kandidata za članstvo u Europskoj uniji o čemu zasad nema suglasja među 27-oricom.

Dolazeći na summit lidera članica Europske unije Golob je kazao da je potrebno naći konsenzus kako bi BiH odmah dobila status kandidatkinje, za što su uz Sloveniju još neke članice Unije.

Inzistirat ću "ako treba i do jutra" na  današnjem sastanku, no da to ne znači da će, ako konsenzusa ne bude, Slovenija blokirati dodjelu statusa Ukrajini za što je također potreban konsenzus jer je to "odvojeno pitanje", rekao je. 

"Do sada nije bilo govora o blokadi Ukrajine i za to nije bilo potrebe", kazao je Golob.

Neki konsenzus treba postići i za BiH...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:51