StoryEditorOCM
Regijadetalji incidenta

Severinu držali satima, srpski inspektori je ispitivali o Tuđmanu i Jasenovcu. A najviše im je zasmetala jedna slika

Piše vijesti sd
26. kolovoza 2024. - 09:33

Popularnu hrvatsku zvijezdu Severinu, srpski policajci su na granici držali oko tri sata, ispitivali su je nekoliko sati. 

Naime, na granici zaustavljena u 19:45h, a na jednom je privatnom događaju, u sklopu rođendana, trebala nastupiti s početkom u 23:00 sata, doznaje Jutarnji list. Na granici su je držali sve do 23:35h kada je zahtijevala da joj vrate dokumente i omoguće povratak natrag u Hrvatsku. Kada su je zaustavili, policija je pozvala inspektore koji su je navodno ispitivali o Oluji, Srebrenici i litiju (odnosno prosvjedima u Srbiji), a nakon toga su joj pretresli cijeli automobil.

Očito su policajci na granici dobili uputu da je privedu čim prijeđe granicu.

Spominjali su joj i Jasenovac te Tuđmana, a potom se i referirali na njezin post na društvenim mrežama - naime, pitali su je zašto je napisala da voli "takvu Srbiju" pokraj fotografije demonstracija protiv iskopavanja litija. To je očito najviše ‘zasvrbilo’ Vučića i njegovu kliku koja nikako ne može zaustaviti građane da prosvjeduju protiv trovanja zemlje i iskopavanja litija.

image
Matea Smolčić Senčar/Slobodna Dalmacija

- Oko 19.45 je stigla na granicu, kod pregleda dokumenata pitali su je kad je posljednji put bila u Srbiji te pozvali da autom stane sa strane. Uzeli su joj dokumente te je satima čekala u autu, kad joj je granični policajac rekao da dolazi inspektor iz republičkog MUP-a. Došla su dva inspektora te zajedno s carinikom pretresla auto. Nisu našli ništa sumnjivo te su je pozvali na razgovor u zgradu policije - govori za 24 sata izvor blizak pjevačici te dodaje da je Severina pretpostavila da zaustavljanje ima veze s predsjednikom Vučićem. 

Kako potvrđuju ljudi bliski Severini ispitivali su je i o njezinima izjavama o Srebrenici, na što ima je ona rekla da su to povijesne činjenice. Pitali su je što misli o Oluji. Ona je pak pitala mlade policajce znaju li kako je rat počeo, oni su joj odgovorili da ga je započeo Tuđman.  Pustili su je oko 23.30 sata kad joj je trebala početi gaža. 

- Neću u Srbiju dok vlada nedemokratski režim - navodno im je poručila pjevačica i otišla nazad kući u Hrvatsku. 

Zadnji put je u Srbiji bila u svibnju 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 00:26