stdClass Object ( [id] => 1326518 [title] => Radoičićev uspon počinje dolaskom Vučića na vlast - otkriva nam novinarka koja dugo ‘prati‘ šefa zadnje pobune na Kosovu [alias] => radoicicev-uspon-pocinje-dolaskom-vucica-na-vlast-otkriva-nam-novinarka-koja-dugo-prati-sefa-zadnje-pobune-na-kosovu [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

O liku i (ne)djelu Milana Radoičića, čovjeka koji je barem formalno vodio najnoviju i neuspjelu srpsku pobunu na sjeveru Kosova, razgovarali smo s Bojanom Pavlović, beogradskom novinarskom i članicom redakcije KRIK-a, mreže za istraživanje kriminala i korupcije.

Pavlović se u svojim tekstovima prijašnjih godina često bavila Radoičićem, i to njegovim poslovima koji su u vrlo kratko vrijeme narasli do neslućenih veličina i iznosa.

Zato smo je kao prvo pitali tko je zapravo bio Milan Radoičić prije nego što je prošlog vikenda u Banjskoj uzeo pušku u ruke i poveo na juriš svoje suistomišljenike protiv kosovske policije.

– Prije svega, on je u jednom trenutku postao potpredsjednik najveće srpske stranke na Kosovu, Srpske liste, i po tome je poznat posljednjih četiri-pet godina. Prije toga, sve ono što smo mi za njega doznali i što smo o njemu znali bilo je preko Zvonka Veselinovića, koji je krajem 2000-tih postao poznat i također jedna vrlo bitna figura. Za Radoičića se, znači, čulo preko Veselinovića, i to u nekim sudskim postupcima koji su se vodili protiv Veselinovića. I onda smo krenuli tragom toga i ušli im u prošlost, da bismo u jednom trenutku dobili dokument koji je izradila srpska obavještajna služba.

Taj dokument je davao informacije čime se oni na Kosovu bave. Bit je bila da ih se sumnjičilo kao članove organizirane kriminalne skupine koja se bavila švercom nafte, oružja, narkotika, reketarenjem, pranjem novca i ostalim kaznenim djelima. Postojala je cijela grupa, na čijem su vrhu bili Veselinović i Radoičić. Očekivalo se da je taj dokument BIA-e (Bezbjednosno-informativne službe) bio poslan u Tužiteljstvo, ali tužitelj nije podizao optužnicu, odnosno dijelom je odustao od tih optužbi. Protiv njih su poslije podignute optužnice za nekakav gospodarski kriminal u vezi s leesingom, nelegalnim iskapanjem pijeska, a zapravo su to bile neočekivano minorne optužbe s obzirom što smo mi o njima znali i što se govorilo.

---

image

Bojana Pavlović: Radoičić je u jednom trenutku postao potpredsjednik najveće srpske stranke na Kosovu, Srpske liste, i po tome je poznat posljednjih četiri-pet godina

Krik
---

Ivanovićevo ubojstvo

U politički fokus Radoičić je došao ubojstvom Olivera Ivanovića. Tvrdilo se da je on sudjelovao u ubojstvu toga srpskog političara s Kosova, ali na koncu od toga ništa nije bilo. Zašto?

– On nikada nije bio optužen za Ivanovićevo ubojstvo. U optužnici je bio spominjan u njezinu narativnom, deskriptivnom dijelu. Koliko sam ja shvatila, problem je bio u tome što se ni Radoičić, ni Veselinović, koji jesu označeni kao odgovorni za Ivanovićevo ubojstvo, nisu u tom trenutku nalazili na teritoriju Kosova.

Međutim, ono što je bilo problematično jest to da su oni, dok se istraga vodila, kao i postupak, više puta bili na Kosovu, više puta su bili viđeni, pa čak je kosovsko Tužiteljstvo ukinulo potjernicu za njima. To jesu priče za koje nemam objašnjenje, odnosno zašto ga kosovske vlasti nisu uhitile, kao i čija je to igra. Ne bih ulazila u te spekulacije.

U kojemu se trenutku ovaj dvojac zbližio s Vučićem? Pomalo čudno, ako su bili predmetom izvještaja BIA-e.

– Izvještaj je nastao za vrijeme vladavine Demokratske stranke. Kako dolazi Srpska napredna stranka na vlast, tako optužbe protiv Veselinovića i Radoičića počinju padati. U prvom trenutku nije bilo jasno u kojoj se mjeri poznaju, koliko su bliski, ali bilo je priča kako je Veselinović blizak s Vučićevim bratom Andrejem, što smo mi uspjeli dokazati jednom fotografijom dobivenom od naših izvora.

U više smo navrata pitali Vučića o Veselinoviću i on nam je odgovorio kako su se sretali usputno, možda jednom ili dva puta. Ono što je pouzdano jest da su Veselinovićeve kompanije jako počele napredovati za vrijeme vlasti SNS-a, dobivaju velike poslove i veliki se novac slijeva u njegove tvrtke i džepove. Kupili su u međuvremenu velik broj kompanija i bave se izgradnjom putova, nekretnina. Tako su se prilično obogatili, čak i unatoč tome što su dospjeli pod sankcije američkih vlasti.

Navodno su profitom prestigli i poznatoga srpskog tajkuna Miškovića?

– Ne bih se iznenadila, ali vam to ne bih mogla potvrditi, jer takvu brojku nisam vidjela u papirima, niti ih pokušavala uspoređivati.

Tko je komu tu šef – Veselinović Radoičiću ili Radoičić Veselinoviću?

– Pa mislim da su se stvari tu u međuvremenu promijenile i da su se izjednačile te uloge. Sudeći po papirima koje sam vidjela, Veselinović je uvijek predstavljan kao vrh organizirane grupe, a Radoičić prvi iza njega. Međutim, nakon 2011. i paljenja administrativnih prijelaza Brnjak i Jarinje na Kosovu, Veselinović je morao napustiti Kosovo i bio je negdje na teritoriju srednje Srbije i više nije mogao voditi bilo kakve poslove dolje. U tom trenutku je Radoičić postao bitna figura, jer je on preuzeo te poslove, ali postao i bitna politička figura kada je u pitanju utjecaj i držanje srpske zajednice pod kontrolom.

---

image

Čahure na ulici u selu Banjska zaostale od zadnje srpske pobune na sjeveru Kosova

Erkin Keci/Anadolu Agency Via Afp
---

Suradnja s Albancima

Navodno je Radoičić cijelo vrijeme imao dobre veze i s Albancima, kao i njihovim podzemljem. KRIK je objavio i fotografiju njegova druženja s albanskim političarom Behgjetom Pacollijem na jahti u Budvi.

– Ne bih mogla reći da je tu u pitanju podzemlje, ali bila je jedna predizborna kalkulacija. Sudeći po izvorima, informacijama koje smo dobili, upravo se o tome radilo. Međutim, njemačka obavještajna služba je 2005. o Veselinoviću vodila istragu. U BIA-inu izvještaju postoji informacija da njih dvojica jesu bili u kontaktu s albanskim podzemljem, da su surađivali, kao i da su poslove u koje su bili uključeni vodili s albanskim kriminalnim grupama, a ne samo srpskim.

Je li dvojac Radoičić-Veselinović ovo u Banjskoj izveo sam, u dogovoru s Beogradom, Rusima ili, kako neki tvrde, čak i s Albancima?

– Nikakav odgovor na to pitanje vam ne mogu dati. Ljudi s kojima sam razgovarala nisu sigurni što se događa. Ovo je jedna veoma zbunjujuća situacija i zato ne bih spekulirala.

Nitko ne zna ni gdje se trenutačno nalazi Radoičić. Po jednima je ranjen i liječi se na VMA u Beogradu, drugi kažu da je u Novom Pazaru, treći...

– Ni posljednjih godina nije bilo poznato gdje se on nalazi, je li na Kosovu ili negdje na teritoriju Srbije, u Beogradu. To za njega nije neobično.

Je li ovo definitivan kraj Milana Radoičića u ulozi gospodara života i smrti na sjeveru Kosova, odnosno postaje li pretežak uteg i za Aleksandra Vučića?

– Mislim da ne. On je vrlo utjecajan, a, po mojemu mišljenju, ovo neće utjecati na promjenu njegova položaja. O tome se može govoriti u nekoliko idućih godina, ali sada je vrlo stabilna njegova pozicija.

Može se čak vratiti i na Kosovo? Tamo su mu vrata barem formalno zatvorena.

– Ona su mu i do sada bila formalno zatvorena cijelo vrijeme, ali on je bio tamo.

---

image

Kosovski policajac pokraj manastira Banjska na sjeveru Kosova, 15 kn od granice sa Srbijom

Armend Nimani/Afp
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BOJANA PAVLOVIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => BOJANA PAVLOVIĆ 2 0 6604 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-29 12:03:48 [created_by] => 3234 [created_by_alias] => Zoran Šagolj [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-30 18:49:15 [modified_by] => 3234 [publish_up] => 2023-09-30 18:49:15 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Radoičićev uspon počinje dolaskom Vučića na vlast - otkriva nam novinarka koja dugo 'prati' šefa zadnje pobune na Kosovu [metakey] => BOJANA PAVLOVIĆ, milan radoičić, Kosovo, Srbija, zvonko veselinović, Aleksandar Vučić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732847.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25731904.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732848.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732849.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732850.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Armend Nimani\/Afp","Krik","Armend Nimani\/Afp","Erkin Keci\/Anadolu Agency Via Afp","Stringer\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Srpska obavje\u0161tajna slu\u017eba izradila je dokument o Radoi\u010di\u0107evim poslovima na Kosovu. Sumnji\u010dilo ga se kao \u010dlana organizirane kriminalne skupine koja se bavila \u0161vercom nafte, oru\u017eja, narkotika, reketarenjem, pranjem novca...<\/p>","

Bojana Pavlovi\u0107: Radoi\u010di\u0107\u00a0je u jednom trenutku postao potpredsjednik najve\u0107e srpske stranke na Kosovu, Srpske liste, i po tome je poznat posljednjih \u010detiri-pet godina<\/p>","

Kosovski policajac pokraj manastira Banjska na sjeveru Kosova, 15 kn od granice sa Srbijom<\/p>","

\u010cahure\u00a0na ulici u selu Banjska zaostale od zadnje srpske pobune na sjeveru Kosova<\/p>","

Kosovski policajac<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x681","hd_25732847_1920.jpg":"1920x1080","k_25732847_1280.jpg":"1280x1280","k_25732847_1024.jpg":"1024x1024","k_25732847_640.jpg":"640x640","k_25732847_480.jpg":"480x480","k_25732847_340.jpg":"340x340","k_25732847_220.jpg":"220x220","o_25732847_1280.jpg":"1280x851","o_25732847_1024.jpg":"1024x681","o_25732847_640.jpg":"640x425","o_25732847_480.jpg":"480x319","o_25732847_340.jpg":"340x226","o_25732847_220.jpg":"220x146","h_25732847_1280.jpg":"1280x854","h_25732847_1024.jpg":"1024x683","h_25732847_640.jpg":"640x427","h_25732847_480.jpg":"480x320","h_25732847_340.jpg":"340x227","h_25732847_220.jpg":"220x147","pp_25732847_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732847_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732847_640.jpg":"640x814","pp_25732847_480.jpg":"480x611","pp_25732847_340.jpg":"340x432","pp_25732847_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x480","hd_25731904_1920.jpg":"1920x1080","k_25731904_1280.jpg":"1280x1280","k_25731904_1024.jpg":"1024x1024","k_25731904_640.jpg":"640x640","k_25731904_480.jpg":"480x480","k_25731904_340.jpg":"340x340","k_25731904_220.jpg":"220x220","o_25731904_1280.jpg":"1280x640","o_25731904_1024.jpg":"1024x512","o_25731904_640.jpg":"640x320","o_25731904_480.jpg":"480x240","o_25731904_340.jpg":"340x170","o_25731904_220.jpg":"220x110","h_25731904_1280.jpg":"1280x854","h_25731904_1024.jpg":"1024x683","h_25731904_640.jpg":"640x427","h_25731904_480.jpg":"480x320","h_25731904_340.jpg":"340x227","h_25731904_220.jpg":"220x147","pp_25731904_1280.jpg":"1280x1628","pp_25731904_1024.jpg":"1024x1303","pp_25731904_640.jpg":"640x814","pp_25731904_480.jpg":"480x611","pp_25731904_340.jpg":"340x432","pp_25731904_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x681","hd_25732848_1920.jpg":"1920x1080","k_25732848_1280.jpg":"1280x1280","k_25732848_1024.jpg":"1024x1024","k_25732848_640.jpg":"640x640","k_25732848_480.jpg":"480x480","k_25732848_340.jpg":"340x340","k_25732848_220.jpg":"220x220","o_25732848_1280.jpg":"1280x851","o_25732848_1024.jpg":"1024x681","o_25732848_640.jpg":"640x425","o_25732848_480.jpg":"480x319","o_25732848_340.jpg":"340x226","o_25732848_220.jpg":"220x146","h_25732848_1280.jpg":"1280x854","h_25732848_1024.jpg":"1024x683","h_25732848_640.jpg":"640x427","h_25732848_480.jpg":"480x320","h_25732848_340.jpg":"340x227","h_25732848_220.jpg":"220x147","pp_25732848_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732848_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732848_640.jpg":"640x814","pp_25732848_480.jpg":"480x611","pp_25732848_340.jpg":"340x432","pp_25732848_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_25732849_1920.jpg":"1920x1080","k_25732849_1280.jpg":"1280x1280","k_25732849_1024.jpg":"1024x1024","k_25732849_640.jpg":"640x640","k_25732849_480.jpg":"480x480","k_25732849_340.jpg":"340x340","k_25732849_220.jpg":"220x220","o_25732849_1280.jpg":"1280x852","o_25732849_1024.jpg":"1024x682","o_25732849_640.jpg":"640x426","o_25732849_480.jpg":"480x319","o_25732849_340.jpg":"340x226","o_25732849_220.jpg":"220x146","h_25732849_1280.jpg":"1280x854","h_25732849_1024.jpg":"1024x683","h_25732849_640.jpg":"640x427","h_25732849_480.jpg":"480x320","h_25732849_340.jpg":"340x227","h_25732849_220.jpg":"220x147","pp_25732849_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732849_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732849_640.jpg":"640x814","pp_25732849_480.jpg":"480x611","pp_25732849_340.jpg":"340x432","pp_25732849_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_25732850_1920.jpg":"1920x1080","k_25732850_1280.jpg":"1280x1280","k_25732850_1024.jpg":"1024x1024","k_25732850_640.jpg":"640x640","k_25732850_480.jpg":"480x480","k_25732850_340.jpg":"340x340","k_25732850_220.jpg":"220x220","o_25732850_1280.jpg":"1280x852","o_25732850_1024.jpg":"1024x682","o_25732850_640.jpg":"640x426","o_25732850_480.jpg":"480x319","o_25732850_340.jpg":"340x226","o_25732850_220.jpg":"220x146","h_25732850_1280.jpg":"1280x854","h_25732850_1024.jpg":"1024x683","h_25732850_640.jpg":"640x427","h_25732850_480.jpg":"480x320","h_25732850_340.jpg":"340x227","h_25732850_220.jpg":"220x147","pp_25732850_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732850_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732850_640.jpg":"640x814","pp_25732850_480.jpg":"480x611","pp_25732850_340.jpg":"340x432","pp_25732850_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8298860 Threads: 3 Questions: 1629692666 Slow queries: 4995157 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113322009 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/radoicicev-uspon-pocinje-dolaskom-vucica-na-vlast-otkriva-nam-novinarka-koja-dugo-prati-sefa-zadnje-pobune-na-kosovu-1326518 [printLink] => /vijesti/regija/radoicicev-uspon-pocinje-dolaskom-vucica-na-vlast-otkriva-nam-novinarka-koja-dugo-prati-sefa-zadnje-pobune-na-kosovu-1326518?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 731562 [name] => BOJANA PAVLOVIĆ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-29 14:27:04 [main_article_id] => 0 [alias] => bojana-pavlovic [link] => /tag/bojana-pavlovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 731373 [name] => milan radoičić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-28 10:25:50 [main_article_id] => 0 [alias] => milan-radoicic [link] => /tag/milan-radoicic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 465338 [name] => Kosovo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kosovo [link] => /tag/kosovo ) [3] => stdClass Object ( [id] => 399013 [name] => Srbija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => srbija [link] => /tag/srbija ) [4] => stdClass Object ( [id] => 731563 [name] => zvonko veselinović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-29 14:27:05 [main_article_id] => 0 [alias] => zvonko-veselinovic [link] => /tag/zvonko-veselinovic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 369827 [name] => Aleksandar Vučić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => aleksandar-vucic [link] => /tag/aleksandar-vucic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BOJANA PAVLOVIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Radoičićev uspon počinje dolaskom Vučića na vlast - otkriva nam novinarka koja dugo ‘prati‘ šefa zadnje pobune na Kosovu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3234 [name] => Zoran Šagolj [username] => zoran-agolj [email] => zoran-agolj@sd.hr [password] => $2y$10$tIfZayMMEQBtDnjPtu1K6uwW0tR6aJ9YVMB9PK6eFFOzAczYbw98a [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/zoran-sagolj-3234 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1752 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/de7d173dbb6f36fbc651af48772e1806?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732847.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Armend Nimani/Afp [mainImageDesc] =>

Srpska obavještajna služba izradila je dokument o Radoičićevim poslovima na Kosovu. Sumnjičilo ga se kao člana organizirane kriminalne skupine koja se bavila švercom nafte, oružja, narkotika, reketarenjem, pranjem novca...

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732847.jpg [title] =>

Srpska obavještajna služba izradila je dokument o Radoičićevim poslovima na Kosovu. Sumnjičilo ga se kao člana organizirane kriminalne skupine koja se bavila švercom nafte, oružja, narkotika, reketarenjem, pranjem novca...

Armend Nimani/Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25731904.jpg [title] =>

Bojana Pavlović: Radoičić je u jednom trenutku postao potpredsjednik najveće srpske stranke na Kosovu, Srpske liste, i po tome je poznat posljednjih četiri-pet godina

Krik ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732848.jpg [title] =>

Kosovski policajac pokraj manastira Banjska na sjeveru Kosova, 15 kn od granice sa Srbijom

Armend Nimani/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732849.jpg [title] =>

Čahure na ulici u selu Banjska zaostale od zadnje srpske pobune na sjeveru Kosova

Erkin Keci/Anadolu Agency Via Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732850.jpg [title] =>

Kosovski policajac

Stringer/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

O liku i (ne)djelu Milana Radoičića, čovjeka koji je barem formalno vodio najnoviju i neuspjelu srpsku pobunu na sjeveru Kosova, razgovarali smo s Bojanom Pavlović, beogradskom novinarskom i članicom redakcije KRIK-a, mreže za istraživanje kriminala i korupcije.

Pavlović se u svojim tekstovima prijašnjih godina često bavila Radoičićem, i to njegovim poslovima koji su u vrlo kratko vrijeme narasli do neslućenih veličina i iznosa.

Zato smo je kao prvo pitali tko je zapravo bio Milan Radoičić prije nego što je prošlog vikenda u Banjskoj uzeo pušku u ruke i poveo na juriš svoje suistomišljenike protiv kosovske policije.

– Prije svega, on je u jednom trenutku postao potpredsjednik najveće srpske stranke na Kosovu, Srpske liste, i po tome je poznat posljednjih četiri-pet godina. Prije toga, sve ono što smo mi za njega doznali i što smo o njemu znali bilo je preko Zvonka Veselinovića, koji je krajem 2000-tih postao poznat i također jedna vrlo bitna figura. Za Radoičića se, znači, čulo preko Veselinovića, i to u nekim sudskim postupcima koji su se vodili protiv Veselinovića. I onda smo krenuli tragom toga i ušli im u prošlost, da bismo u jednom trenutku dobili dokument koji je izradila srpska obavještajna služba.

Taj dokument je davao informacije čime se oni na Kosovu bave. Bit je bila da ih se sumnjičilo kao članove organizirane kriminalne skupine koja se bavila švercom nafte, oružja, narkotika, reketarenjem, pranjem novca i ostalim kaznenim djelima. Postojala je cijela grupa, na čijem su vrhu bili Veselinović i Radoičić. Očekivalo se da je taj dokument BIA-e (Bezbjednosno-informativne službe) bio poslan u Tužiteljstvo, ali tužitelj nije podizao optužnicu, odnosno dijelom je odustao od tih optužbi. Protiv njih su poslije podignute optužnice za nekakav gospodarski kriminal u vezi s leesingom, nelegalnim iskapanjem pijeska, a zapravo su to bile neočekivano minorne optužbe s obzirom što smo mi o njima znali i što se govorilo.

---

image

Bojana Pavlović: Radoičić je u jednom trenutku postao potpredsjednik najveće srpske stranke na Kosovu, Srpske liste, i po tome je poznat posljednjih četiri-pet godina

Krik
---

Ivanovićevo ubojstvo

U politički fokus Radoičić je došao ubojstvom Olivera Ivanovića. Tvrdilo se da je on sudjelovao u ubojstvu toga srpskog političara s Kosova, ali na koncu od toga ništa nije bilo. Zašto?

– On nikada nije bio optužen za Ivanovićevo ubojstvo. U optužnici je bio spominjan u njezinu narativnom, deskriptivnom dijelu. Koliko sam ja shvatila, problem je bio u tome što se ni Radoičić, ni Veselinović, koji jesu označeni kao odgovorni za Ivanovićevo ubojstvo, nisu u tom trenutku nalazili na teritoriju Kosova.

Međutim, ono što je bilo problematično jest to da su oni, dok se istraga vodila, kao i postupak, više puta bili na Kosovu, više puta su bili viđeni, pa čak je kosovsko Tužiteljstvo ukinulo potjernicu za njima. To jesu priče za koje nemam objašnjenje, odnosno zašto ga kosovske vlasti nisu uhitile, kao i čija je to igra. Ne bih ulazila u te spekulacije.

U kojemu se trenutku ovaj dvojac zbližio s Vučićem? Pomalo čudno, ako su bili predmetom izvještaja BIA-e.

– Izvještaj je nastao za vrijeme vladavine Demokratske stranke. Kako dolazi Srpska napredna stranka na vlast, tako optužbe protiv Veselinovića i Radoičića počinju padati. U prvom trenutku nije bilo jasno u kojoj se mjeri poznaju, koliko su bliski, ali bilo je priča kako je Veselinović blizak s Vučićevim bratom Andrejem, što smo mi uspjeli dokazati jednom fotografijom dobivenom od naših izvora.

U više smo navrata pitali Vučića o Veselinoviću i on nam je odgovorio kako su se sretali usputno, možda jednom ili dva puta. Ono što je pouzdano jest da su Veselinovićeve kompanije jako počele napredovati za vrijeme vlasti SNS-a, dobivaju velike poslove i veliki se novac slijeva u njegove tvrtke i džepove. Kupili su u međuvremenu velik broj kompanija i bave se izgradnjom putova, nekretnina. Tako su se prilično obogatili, čak i unatoč tome što su dospjeli pod sankcije američkih vlasti.

Navodno su profitom prestigli i poznatoga srpskog tajkuna Miškovića?

– Ne bih se iznenadila, ali vam to ne bih mogla potvrditi, jer takvu brojku nisam vidjela u papirima, niti ih pokušavala uspoređivati.

Tko je komu tu šef – Veselinović Radoičiću ili Radoičić Veselinoviću?

– Pa mislim da su se stvari tu u međuvremenu promijenile i da su se izjednačile te uloge. Sudeći po papirima koje sam vidjela, Veselinović je uvijek predstavljan kao vrh organizirane grupe, a Radoičić prvi iza njega. Međutim, nakon 2011. i paljenja administrativnih prijelaza Brnjak i Jarinje na Kosovu, Veselinović je morao napustiti Kosovo i bio je negdje na teritoriju srednje Srbije i više nije mogao voditi bilo kakve poslove dolje. U tom trenutku je Radoičić postao bitna figura, jer je on preuzeo te poslove, ali postao i bitna politička figura kada je u pitanju utjecaj i držanje srpske zajednice pod kontrolom.

---

image

Čahure na ulici u selu Banjska zaostale od zadnje srpske pobune na sjeveru Kosova

Erkin Keci/Anadolu Agency Via Afp
---

Suradnja s Albancima

Navodno je Radoičić cijelo vrijeme imao dobre veze i s Albancima, kao i njihovim podzemljem. KRIK je objavio i fotografiju njegova druženja s albanskim političarom Behgjetom Pacollijem na jahti u Budvi.

– Ne bih mogla reći da je tu u pitanju podzemlje, ali bila je jedna predizborna kalkulacija. Sudeći po izvorima, informacijama koje smo dobili, upravo se o tome radilo. Međutim, njemačka obavještajna služba je 2005. o Veselinoviću vodila istragu. U BIA-inu izvještaju postoji informacija da njih dvojica jesu bili u kontaktu s albanskim podzemljem, da su surađivali, kao i da su poslove u koje su bili uključeni vodili s albanskim kriminalnim grupama, a ne samo srpskim.

Je li dvojac Radoičić-Veselinović ovo u Banjskoj izveo sam, u dogovoru s Beogradom, Rusima ili, kako neki tvrde, čak i s Albancima?

– Nikakav odgovor na to pitanje vam ne mogu dati. Ljudi s kojima sam razgovarala nisu sigurni što se događa. Ovo je jedna veoma zbunjujuća situacija i zato ne bih spekulirala.

Nitko ne zna ni gdje se trenutačno nalazi Radoičić. Po jednima je ranjen i liječi se na VMA u Beogradu, drugi kažu da je u Novom Pazaru, treći...

– Ni posljednjih godina nije bilo poznato gdje se on nalazi, je li na Kosovu ili negdje na teritoriju Srbije, u Beogradu. To za njega nije neobično.

Je li ovo definitivan kraj Milana Radoičića u ulozi gospodara života i smrti na sjeveru Kosova, odnosno postaje li pretežak uteg i za Aleksandra Vučića?

– Mislim da ne. On je vrlo utjecajan, a, po mojemu mišljenju, ovo neće utjecati na promjenu njegova položaja. O tome se može govoriti u nekoliko idućih godina, ali sada je vrlo stabilna njegova pozicija.

Može se čak vratiti i na Kosovo? Tamo su mu vrata barem formalno zatvorena.

– Ona su mu i do sada bila formalno zatvorena cijelo vrijeme, ali on je bio tamo.

---

image

Kosovski policajac pokraj manastira Banjska na sjeveru Kosova, 15 kn od granice sa Srbijom

Armend Nimani/Afp
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Armend Nimani/Afp Krik Armend Nimani/Afp Erkin Keci/Anadolu Agency Via Afp Stringer/Afp
Armend Nimani/Afp

Srpska obavještajna služba izradila je dokument o Radoičićevim poslovima na Kosovu. Sumnjičilo ga se kao člana organizirane kriminalne skupine koja se bavila švercom nafte, oružja, narkotika, reketarenjem, pranjem novca...

Krik

Bojana Pavlović: Radoičić je u jednom trenutku postao potpredsjednik najveće srpske stranke na Kosovu, Srpske liste, i po tome je poznat posljednjih četiri-pet godina

Armend Nimani/Afp

Kosovski policajac pokraj manastira Banjska na sjeveru Kosova, 15 kn od granice sa Srbijom

Erkin Keci/Anadolu Agency Via Afp

Čahure na ulici u selu Banjska zaostale od zadnje srpske pobune na sjeveru Kosova

Stringer/Afp

Kosovski policajac

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/radoicicev-uspon-pocinje-dolaskom-vucica-na-vlast-otkriva-nam-novinarka-koja-dugo-prati-sefa-zadnje-pobune-na-kosovu-1326518 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f93923c4473904d03b9f4952705e74b75ed53e75 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Radoi%C4%8Di%C4%87ev+uspon+po%C4%8Dinje+dolaskom+Vu%C4%8Di%C4%87a+na+vlast+-+otkriva+nam+novinarka+koja+dugo+%E2%80%98prati%E2%80%98+%C5%A1efa+zadnje+pobune+na+Kosovu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fradoicicev-uspon-pocinje-dolaskom-vucica-na-vlast-otkriva-nam-novinarka-koja-dugo-prati-sefa-zadnje-pobune-na-kosovu-1326518 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fradoicicev-uspon-pocinje-dolaskom-vucica-na-vlast-otkriva-nam-novinarka-koja-dugo-prati-sefa-zadnje-pobune-na-kosovu-1326518 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BOJANA PAVLOVIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
RegijaBOJANA PAVLOVIĆ

Radoičićev uspon počinje dolaskom Vučića na vlast - otkriva nam novinarka koja dugo ‘prati‘ šefa zadnje pobune na Kosovu

Piše Zoran Šagolj
30. rujna 2023. - 20:49
Srpska obavještajna služba izradila je dokument o Radoičićevim poslovima na Kosovu. Sumnjičilo ga se kao člana organizirane kriminalne skupine koja se bavila švercom nafte, oružja, narkotika, reketarenjem, pranjem novca...Armend Nimani/Afp

O liku i (ne)djelu Milana Radoičića, čovjeka koji je barem formalno vodio najnoviju i neuspjelu srpsku pobunu na sjeveru Kosova, razgovarali smo s Bojanom Pavlović, beogradskom novinarskom i članicom redakcije KRIK-a, mreže za istraživanje kriminala i korupcije.

Pavlović se u svojim tekstovima prijašnjih godina često bavila Radoičićem, i to njegovim poslovima koji su u vrlo kratko vrijeme narasli do neslućenih veličina i iznosa.

Zato smo je kao prvo pitali tko je zapravo bio Milan Radoičić prije nego što je prošlog vikenda u Banjskoj uzeo pušku u ruke i poveo na juriš svoje suistomišljenike protiv kosovske policije.

– Prije svega, on je u jednom trenutku postao potpredsjednik najveće srpske stranke na Kosovu, Srpske liste, i po tome je poznat posljednjih četiri-pet god...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 10:29