StoryEditorOCM
RegijaLIŠEN JE SLOBODE

Pripadnik Vojske Srbije bio je pijan: borbenim vozilom pregazio je cijelu obitelj i susjedu, ostala je živa samo majka

Piše VIJESTI SD
22. rujna 2024. - 11:49
Vojno vozilo PASARS-16 Srbija (desno), čiji je vozač usmrtio petero putnika u autu na koje je, pijan, naletioIlustracija/Profimedia, Shutterstock

Zbog sumnje da je izvršio teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa, policija Srbije je, u suradnji s Višim javnim tužilaštvom, zadržala vozača M. V. (1970.) koji je upravljao vojnim vozilom, priopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Riječ je o muškarcu koji je jučer nešto iza 13 sati izazvao stravičan sudar u Srbiji, u kojemu je poginulo pet osoba, otac Danijel L. iz Novog Pazara i njegovo troje djece od deset, sedam i godinu dana, te njihova susjeda, javlja crna-hronika.info.

Gospođa Mirjana, supruga preminulog Danijela L., jedina je preživjela s teškim tjelesnim ozljedama, te da joj se liječnici bore za život.

32-godišnja žena je bila svjesna svega dok su je vatrogasci izvlačili ispod olupine automobila, na kojeg je naletjelo vojno vozilo PASARS-16 Vojske Srbije, piše nova.rs.

image
Ilustracija/Shutterstock

Jedan očevidac je jučer opisao strašan prizor koji je zatekao na putu.

"Putnički automobil bio je potpuno poklopljen vojnim vozilom, skroz smrskan. Na lice mjesta došle su ekipe vatrogasaca-spasitelja. Uspjeli su nekako podignuti vojno vozilo i pomaknuti ga. Prizor koji nas je zatekao je strašan, ovo je prava tragedija“, rekao je jedan od očevidaca.

Kako piše srbijanski Blic, pripadnik Vojske Srbije, koji je izazvao sudar tako što je oklopnim vozilom prešao na drugu stranu ceste, bio je pod utjecajem alkohola.

image
Ilustracija/Profimedia

Vozač oklopnog vozila imao je više od 0,20 promila alkohola u krvi, što je protivno pravilima Vojske Srbije koji nalažu nultu toleranciju na alkohol za pripadnike u službi. Zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, M. V. je zadržan u pritvoru do 48 sati, nakon čega će, uz kaznenu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na dalje postupanje, naveli su iz MUP-a Srbije.

Nesreća je izazvala ogroman šok u cijeloj Srbiji, a posebno u zajednici gdje je živjela nesretna obitelj.

Danijel L. je bio zaposlen u kasarni u Raški, i sam je bio djelatnik Vojske Srbije, piše Sandžak Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 12:46