StoryEditorOCM
Regijanajavio napad

Pogledajte snimku koju je vehabija Žujović neposredno prije napada poslao supruzi: ‘Ovaj autobus vozi u raj!‘

Piše Vijesti sd
5. srpnja 2024. - 16:40

Na internetu se pojavila posljednja snimka teroriste Miloša Žujovića, za koju se vjeruje da je snimljena izravno prije napada ispred izraelskog veleposlanstva u Beogradu.

Kao što je poznato vehabija Žujović je prošle subote samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića, koji ga je iz samoobrane upucao. Žujović je preminuo od zadobivenih ozljeda. 

Otac terorista iz Srbije otvorio dušu: ‘Neka ga sahrane njegovi vehabije, ovi što su ga poslali‘

Na snimci Žujović sjedi u autobusu odjeven u bijelu majicu kratkih rukava, istu kakvu je nosio u trenutku napada, piše Blic.rs. Pjevuši na arapskom, dok se u pozadini vidi stanica Autokomanda i na kraju govori: “Što se mene tiče, ovaj autobus vozi u dženet (raj)”. Istu snimku, navodno je poslao i svojoj supruzi.

- Policija u Crnoj Gori oduzela joj je telefon. Teroristički čin dogodio se oko 11 sati, a ona je rekla da joj je oko 10.50 sati poslana poruka preko WhatsAppa. Kaže da je otvorila poruku i vidjela da joj je suprug u gradskom autobusu i govori kako ga vozi u nebo. Uznemirile su ju poruke, zvala ga je iako se nije javio i kasnije vidjela što se dogodilo na televiziji - izjavio je u četvrtak Ivica Dačić, ministar unutarnjih poslova Srbije, kako prenosi Blic.

Dodao je kako se ovdje jasno vidi da je riječ o terorističkom činu. Žujović je objavljivao i druge snimke na društvenim mrežama u kojima najavljuje napad.

Kako navodi Blic, u pohod je krenuo kako bi odnio što više života, računajući da će i sam biti ubijen i postati šehid. Termin označava žrtvu i daje se muslimanima koji umru ispunjavajući religijske zapovijedi ili tijekom rata za religiju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 16:45