StoryEditorOCM
Regijašokantna ispovijest

Otac djevojčice koju je ubio Kosta: ‘U školi su djeci puštali narodnjake tražeći da se povežu s duhovima žrtava‘

Piše Vijesti SD
21. svibnja 2023. - 23:39

Slobodan Negić, otac djevojčice Sofije koja je ubijena u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", rekao je u nedjelju navečer u emisiji ‘Utisak Nedjelje‘ na televiziji Nova da je izvjesna liječnica R. R. samo dva dana nakon masovnog ubojstva u školi Ribnikar provela "mračnu psihoterapiju" s djecom koja su tog dana došla u školu po svoje stvari.

Tijekom te seanse djeci se puštala narodna glazba i govorilo im se da se trebaju povezati s duhovima i dušama svojih ubijenih prijatelja.

- Doktorica R. R. je 5. svibnja u školi vidjela djecu koja su došla uzeti stvari iz škole. Među njima je bila i jedna od Sofijinih najboljih prijateljica. Pod pokroviteljstvom te škole, uz znanje ravnatelja, R. R. je dovela djecu u ured i tamo im puštala narodnu glazbu te im govorila da se trebaju povezati s duhovima i dušama svojih umrlih prijatelja. Djevojka koja je u tome sudjelovala došla je kući uplakana, traumatizirana. Mama ju je pitala što je rekla, a ona je odgovorila da su bili na seansi, da je odvratno i da su puštali narodnjake i tražila da se povežu s duhovima - rekao je tata ubijene Sofije.

image

Slobodan Negić

Screenshot Nova S

Negić je rekao da je bio na sastanku nekih od roditelja nastradale djece s predstavnicima svih relevantnih institucija Srbije. Roditelji su dobili izvješće tužitelja, a bio je prisutan i državni tajnik Ministarstva zdravstva.

- Na pitanje što će biti s počiniteljem kaznenog djela, kod državnog tajnika sam vidio vrlo ljudsku, iskrenu namjeru da učini sve da počinitelj nikada ne izađe iz zatvorene ustanove. No, kada sam postavio pitanje tko je dr. R. R., nitko nije znao o kome se radi - rekao je Negić tvrdeći da dr. R. R. ima tvrtku koja naplaćuje školovanje glazbenih terapeuta te da već danima javno apelira na državu i traži da se takve radionice otvore u svim predškolskim i školskim ustanovama.

- Osobno ću učiniti sve što je u mojoj zakonskoj moći da ova doktorica nikada više ne radi svoj posao. Bilo je to bez znanja roditelja - kazao je Negić.

- Dogodilo se da je dječak od 13 godina počinio težak masakr nad svojim vršnjacima. Tada je moja kći Sofia bila u WC-u nakon sata tjelesnog. Čula je pucnjeve i izašla vidjeti što je s njezinom prijateljicom koja je izašla prije nje. Jedino gdje je supruga i ja nismo mogli spasiti je ta škola. Ravnateljica više ne bi trebala obnašati tu funkciju, svi koji su odgovorni za ovako nešto moraju odgovarati - dodao je otac ubijene djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:19