StoryEditorOCM
Regijasve po zakonu

Organizatori prosvjeda ‘Srbija protiv nasilja‘ otkrili tko ih financira, spomenuli i poznatog glumca

Piše vijesti sd
5. lipnja 2023. - 09:06

Tijekom uključenja gledatelja u popularnu televizijsku emisiju "Utisak nedelje" na TV Nova postavljeno je i pitanje tko financira prosvjede "Srbija protiv nasilja". Inače, do sada je održano pet skupova pod tim nazivom. Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tvrdi da prosvjede financiraju oporbene političke stranke, a doprinos su dali i - pojedini glumci.

"Prosvjede plaćaju naše stranačke organizacije koje se financiraju po zakonu na temelju naših mandata u Narodnoj skupštini. Mi smo plaćali te osnovne stvari i zato smo potpisani kao tehnički organizatori“, odgovorila je Tepić, prenosi nova.rs.

Potpredsjednica SSP-a je istakla da je obaveza stranaka i da osiguraju redare te da vode računa "da sve bude kako treba".

"Redari su oni koje naše stranke osiguravaju, kao i kamione i kombije“, rekla je još Tepić.

image

Prosvjedna šetnja

Oliver Bunic/Afp

Ali doprinos su dali i neki umjetnici. Tako su glumci za poslednji prosvjed, kako je navela Tepić, "pomogli da se osigura veća bina i bolje ozvučenje".

"Dragan Bjelogrlić u prvom redu. Ujedno i zahvalnost u ime svih građana na tome“, poručila je Marinika Tepić na kraju „Utiska nedelje“.

Na petom po redu prosvjedu bili su, između ostalog, glumci Svetlana Bojković te već spomenuti Dragan Bjelogrlić i televizijski voditelj Zoran Kesić.

image

Dragan Bjelogrlić

Antonio Balic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:17