StoryEditorOCM
Regija‘neću predati vlast‘

Novi Vučićev dramolet: Ako me ubiju, ostat će sin Danilo. Ako njega ubiju, ostat će Milica. A ako i nju, tu je Vukan

Piše vijesti sd
5. lipnja 2023. - 06:38

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom suradnika da je "spreman umrijeti, ali da neće predati vlast bez izbora", prenijelo je nekoliko provladinih medija.

- Nikada i ni pod kojim uvjetima neću pristati na ucjene, nikada neću bez izbora prepustiti vlast najgorima. Nikada neću potpisati nikakvu tehničku ili prijelaznu vladu! Ako me ubiju, ostat će moj brat Andrej. Ako mi ubiju brata, ostat će mi sin Danilo. Ako mi ubiju sina, ostat će mi kćeri Milica. Ako ubiju i nju, ostaje moj sin Vukan..., navodno je rekao Vučić, prenosi Jutarnji list.

Vučić se oglasio i Instagramu, gdje je objavio fotografiju uz koju piše: "I sjenke naše, i grobovi naši borit će se s neprijateljima Srbije. Hvala narode na podršci!"

Danas se na Twitteru oglasila i premijerka Srbije Ana Brnabić koja je napisala da je u svakom trenutku spremna podnijeti ostavku, ali da Vučić to odbija.

- S obzirom na pisanje tajkunskih medija, samo da se razumijemo - u svakom trenutku spremna sam podnijeti ostavku na mjesto premijer i predsjednik to zna i za sada odbija. Možda će se predomisliti. Hoćete izbore – nema problema, mi smo uvijek za izbore. Ja svakako ostajem lojalna Srbiji i Vučiću, napisala je.

Obzirom na pisanja tajkunskih medija, samo da bude jasno - u svakom trenutku sam spremna da, kao PV, podnesem ostavku i to @predsednikrs zna i, za sada, odbija. Možda se predomisli. Želite izbore - nikakav problem, uvek smo za izbore. Ja svakako Provladini mediji, uključujući Informer i Večernje Novosti, navode da će Vučić u četvrtak, na sjednici Vlade na koju je pozvan, objaviti "sudbonosno važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i njezinih građana", a spominje se i raspisivanje izbora ili promjene u Vladi, prenosi Nova.rs.

Širom Srbije proteklih pet tjedana održavaju se prosvjedi "Srbija protiv nasilja", kao odgovor na dva masovna zločina u kojima je ubijeno 18 ljudi, podsjeća Jutarnji list.

Najmasovnija su okupljanja u Beogradu, gdje svakog petka ili subote šetaju deseci tisuća ljudi.

Zahtjevi prosvjednika su smjena ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića, šefa BIA-e Aleksandra Vulina, smjena Vijeća REM-a, ukidanje reality programa koji promoviraju nasilje, oduzimanje dozvola za nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i smjena rukovodstva RTS-a.

Jedini zahtjev s početka koji je dosad ispunjen je ostavka ministra obrazovanja Branka Ružića.

Vučić je više puta izjavio da je reality program na Pinku ukinut, iako se i dalje emitira te je više puta ponovio da Gašića nikada neće smijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 22:07