StoryEditorOCM
RegijaDrama u Beogradu

Evo što je pred sudom ispričala dadilja koja je godinama čuvala dječaka ubojicu Kostu: Primijetila je jedan jeziv detalj

Piše L. G./JL
9. rujna 2024. - 20:49

Dadilja Koste K., dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u Srbiji, u neviđenom masakru ubio devet učenika i djelatnika osiguranja, svjedočila je u ponedjeljak na suđenju dječakovim roditeljima Vladimiru Miljani Kecmanović, javlja Blic.

Kako tvrdi Blic, dadilja je rekla da je Kostu K. čuvala otkad je bio beba, odnosno nakon što je napunio 11 mjeseci. Jedan je izvor Blicu rekao da je dadilja Koste K. jednom prilikom vidjela kako dječak na internetu čita o kalibrima te ih istražuje.

Blicov je izvor rekao da je Vladimir Kecmanović, otac Koste, reagirao na njezino svjedočenje.

- On se žalio na to što ih mediji "razvlače" godinu i pol dana. Na to su reagirale obitelji ubijene djece, sud ih je opomenuo i udaljio iz sudnice, a potom su neki od roditelja sami napustili sudnicu - rekao je Blicov izvor.

U ponedjeljak je svjedočila i profesorica povijesti u OŠ "Vladimir Ribnikar" Tatjana Stevanović - prenosi Jutarnji list. Blicove je izvor rekao da je Stevanović na sudu rekla da su se ubojstva koja je Kosta K. počinio dogodila "brzinom svjetlosti".

image
Peđa Milosavljević/Cropix

- Ona je rekla da je vidjela noge koje polako prolaze pored nje. Kosta K. nije trčao ni bježao iz učionice, bio je miran - rekao je Blicov izvor.  Na prethodnom je ročištu Miljana Kecmanović iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u ovom postupku.

Viši sud u Beogradu u četvrtak je donio i objavio presudu kojom je prihvaćen sporazum o priznanju kaznenog djela, zaključen između javnog tužitelja Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu i okrivljenog Ratka Ivanovića, s braniteljem, kojom je on osuđen na pet mjeseci kućnog zatvora zbog davanja lažnog iskaza tijekom istrage koja je vođena protiv Vladimira Kecmanovića.

Ivanović je inače vlasnik streljane u koju je Vladimir Kecmanović dovodio sina učiti pucati iz oružja.

Tijekom istrage, Ivanović je navodno izjavio da je dječak dolazio s ocem, ali da nije vježbao gađanje, zbog čega se i sam našao na optužnici zbog davanja lažnog iskaza. Taj iskaz opovrgnuo je na suđenju, a prema neslužbenim informacijama, potvrdio je da je otac davao sinu pucati i to iz velikokalibarskog oružja, usprkos upozorenju da bi se mogao ozlijediti - prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 09:38